Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Megnéztem: az elmúlt hét nap adatai alapján Magyarország ismét világelső (!) a lakosságarányos halálozások számát tekintve.

Lesújtóak a mai járványügyi adatok is. Úgyhogy magyarázza meg nekem Gulyás, mi ez a flegma beszéd, hogy nem érzi a “kényszert”, hogy változtatni kellene a tesztelési gyakorlaton. Miről beszél?!

A kormány úgy tesz, mintha az oltások a beadásuk pillanatában védelmet adnának az embereknek. Nem!

A második adag után két héttel lesz védettség, amíg pedig a társadalom kritikus tömege nem éri el ezt a kétvakcinás (!) védettséget, addig az ÁTMENETI IDŐBEN a tesztelés ment életeket, ezért INGYENES, TÖMEGES ÉS RENDSZERES teszteléssel kell.

Ahogy teszik azt a nálunk sikeresebben védekező országok, mint az állítólag “laboratóriumnak” tekintett Ausztria, Szlovákia, Dánia, vagy akár Nagy-Britannia. Mutatom megint, mi van “odaát”, direkt folyamatosan hozom az információkat és ki kell követelnünk itthon a változtatást!

Az van, hogy Ausztriában folyamatosan azon dolgoznak, hogy egyre többféle lehetőséget biztosítsanak széles körben a lakosságnak: vannak tesztutcák, tesztbuszok, vállalati programok, patikákban elérhető gyorstesztek, heti négyszeri ingyen gurgulázós teszt, heti háromszori tesztelés az iskolás gyerekeknek, heti tesztelés a bölcsődei, óvodai, iskolai dolgozóknak, legújabban nyalókás teszt három tartományban teszt-jelleggel a legkisebbeknek (erről írtam reggel).

Az elmúlt hét nap átlagában napi közel 300 ezer tesztet végeztek el, ami több mint tízszerese a magyarnak.

Azt látom, az süt át az egész kinti médián, hogy az osztrák kormány kőkeményen dolgozik az emberek védelmén, folyamatosan bővíti a lehetőségeket. A magyar kormány tesztfóbiájára viszont nincs magyarázat és nincs mentség.

Sokadszor mondom és követelem: BIZTOSÍTSANAK HETI MINIMUM EGY INGYEN TESZTET az embereknek, állítsanak fel tesztállomásokat, indítsanak tesztbuszokat, tegyenek elérhetővé ingyen teszteket a gyógyszertárakban és drogériákban. Gulyás Gergely szálljon le a magas lóról, nem lehet így hazardírozni, itt és most teszteléssel kell az átmeneti időben visszaszorítani a járvány terjedését!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: