Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Fájó szívvel fogadtuk a hírt, hogy 71 éves korában elhunyt a Magyar Szocialista Párt volt országgyűlési képviselője, Dr. Serfőző András – tudatja a Magyar Szocialista Párt közösségi oldalán.

Mint írják: 1950. május 5-én született a Nógrád megyei Endrefalván. 1977 óta volt házas, felesége Fábián Erzsébet jogász, aki 8 éven át volt Szécsény polgármestere. Három lányuk született.

Az általános iskolát Endrefalván, középiskolai tanulmányait Salgótarjánban végezte, 1968-ban érettségizett, majd az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán folytatta tanulmányait.

1974-ben szerzett oklevelet, ezután másfél évig a Nógrád Megyei Tanács V. B. Szervezési Osztályának a munkatársa, majd 1976-tól a szécsényi II. Rákóczi Ferenc Mezőgazdasági Termelőszövetkezet jogtanácsosa.

Közben 1981-ben ügyvédi szakvizsgát is tett. 1984-ben megválasztották a téesz ipari elnökhelyettesének. 1989-től cégbíró a Nógrád Megyei Cégbíróságon, munkaköre a gazdasági társaságok bejegyzése és törvényességi felügyelete volt, később vállalkozó.
1994-2006. között a Magyar Országgyűlés képviselője, ahol az Alkotmányügyi, illetve a Mezőgazdasági Bizottság munkájában vett részt kiváló szakértelemmel.

1994-ben egyéni körzetét megnyerve lett Szécsény és térségének országgyűlési képviselője, s mindvégig határozottan kiállt Nógrád megye és a választókerülete érdekeiért éppúgy, mint a mezőgazdaságban dolgozókért is.

2006-11 között Megyei Főtanácsos volt. Folyamatosan szorgalmazta és sokat tett a szlovák-magyar út-híd kapcsolatok újjáépítéséért is.

Egész élete Nógrád megyéhez kötötte, és a pályáját a jog és az agrárium ügye fémjelezte. Szakértelmét, elhivatottságát, őszinte kiállását még ellenfelei sem kérdőjelezték meg, mert szívből és felkészülten dolgozott.

Sokoldalúan művelt, széles látókörű,igazi polihisztor volt Mindig tettrekész volt a tágabb és szűkebb közösségért. Rajongott a családjáért.

A szerető férj, édesapa, nagyapa, a kiváló közéleti ember és szakember, a közvetlen kolléga és barát 71 éves volt.

Őszinte részvétünk családjának!
Nyugodj békében!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: