gyász - Fotó: medium.com
Megosztom másokkal is:
  • 91

Az Párbeszéd politikusa távozott.

Koronavírus-fertőzésben április 12-ére virradóra elhunyt Lövei Csaba tanár, nyíregyházi önkormányzati képviselő, a Szövetségben Nyíregyházáért ellenzéki frakció tagja. A politikust a nyíregyházi Jósa András kórházban kezelték – írja a Szabolcshír.hu

Lövei Csaba diplomáját 1988-ban a Nyíregyházi Egyetem jogelődjén, a Bessenyei György Tanárképző Főiskolán szerezte. Pályája során dolgozott általános iskolai tanárként, kollégiumi nevelőtanárként, pénzügyi-biztosítási területen és politikai kampányok szervezőjeként.

A politikába a rendszerváltás idején kapcsolódott be, az SZDSZ megyei szervezője volt. Utóbb az Együtt-PM régiós koordinátoraként tevékenykedett, majd 2014-ben az Együtt-PM-jelöltjeként listáról lett a nyíregyházi közgyűlés tagja. 2019-ben egyéni körzetben nyert.

A Mindenki Magyarországa, LMP, Függetlenek Egyesülete, JOBBIK, MSZP, Párbeszéd, Momentum, DK közös jelöltjeként jutott a nyíregyházi közgyűlésbe a 2019-es önkormányzati választáson, megelőzve a Fidesz városi elnökét.

Nemrég jelentette be: a 2022-es választásokon szeretné a Parlamentben képviselni a nyíregyháziakat, ezért indul az idei ellenzéki előválasztáson a Mindenki Magyarországa Mozgalom támogatásával a Párbeszéd Magyarországért színeiben.

Lövei Csaba 58 éves volt, három egyetemista gyermek édesapja. Ő már a második a nyíregyházi képviselő-testületben, aki a koronavírus halálos áldozata, miután tavaly ősszel elhunyt Adorján Gusztáv, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője.


Megosztom másokkal is:
  • 91

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

-- hirdetés --
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

-- hirdetés --