Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az AstraZenecával kapcsolatos vizsgálatokról már szinte naponta jelennek meg hírek. Szerdán az Egészségügyi Világszervezet (WHO) közölte, hogy az AstraZeneca Covid-19 elleni védőoltása és a vérrögképződés ritka formája közötti kapcsolat lehetséges, de nem megerősített.

Előtte pedig az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) tudatta, hogy még nem jutott meghatározó következtetésre az AstraZeneca gyógyszergyár koronavírus elleni oltóanyagának mellékhatásaival kapcsolatban, a vérrögképződéssel összefüggő rendellenességek vizsgálatának részeredményeiről az ügynökség később ad tájékoztatást.

Gulyás Gergely az AstraZenecáról: nem változik a 12 hetes protokoll

A mai Kormányinfón Gulyás Gergely kancelláriaminiszter közölte, hogy nincs érdemi különbség a vakcinák között, mindegyik védelmet ad a vírussal szemben. Az AstraZeneca kapcsán azt hangsúlyozta, az Európai Gyógyszerügynökség véleménye szerint az AstraZeneca hatékony és biztonságos. Továbbra is arra kért mindenkit, hogy “ne üljön fel a sokszor gyógyszergyárak közötti üzleti konfliktusból fakadó híreknek”. Az a legbiztosabb, ha mindenki a magyar hatóságokra hallgat – jelentette ki.

A mostani protokoll nem változik, továbbra is 12 hét szünetet tartanak az AstraZeneca két dózisának a beadása között – mondta Gulyás Gergely az RTL Klub kérdésére válaszolva.

Müller Cecília: Nem regisztráltak többletmegbetegedést

Müller Cecília az Operatív Törzs mai sajtótájékoztatóján ismertette az AstraZeneca esetében az EMA állásfoglalását, az Európai Gyógyszerügynökség a továbbiakban is használatra javasolja az AstraZeneca vakcináját, mert annak még mindig több az előnye. Ezt az ajánlást Magyarország is követi, az oltást a későbbiekben is alkalmazzuk. „A saját adataink is erre késztetnek bennünket” – jelentette ki. A vakcina miatt nem regisztráltak többletmegbetegedést, sőt, a trombózisos esetek száma a járvány előtt magasabb volt Magyarországon – mondta az országos tisztifőorvos.

Forrás: ATV

Fotó: Egészségkalauz.hu

 

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: