Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 2 689 102, közülük 1 126 139 személy már a második oltását is megkapta.

7325 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 705 815-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 285, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 22 966-ra emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, ez jelenleg 420 275 fő, míg az aktív fertőzötteké 262 574-re emelkedett. 11 363 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1 364-en vannak lélegeztetőgépen. Magyarország a második az uniós oltási ranglistán. Miután a beoltottak száma kedden meghaladta a 2,5 milliót, szerdától megkezdődhetett a lépcsőzetes újraindítás.

Szigorú járványügyi intézkedések mellett, de kinyithattak az üzletek, a szolgáltatások és a kijárási tilalom 22 órára tolódott. Emellett a védelmi intézkedések továbbra is érvényben maradnak. Ma is folytatódik a bölcsődei, óvodai és iskolai dolgozók soron kívüli oltása a kórházi oltópontokon.

A háziorvosok is folytathatják a regisztráltak beküldését a kórházi oltópontokra, ahol most Pfizer- és Szputnyik-vakcinával folytatják az oltást.

A védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldása első fokozatának feltétele a 2,5 millió beoltott volt. Így a feloldásokról szóló rendelet szerdán hatályba lépett – írja a koronavírus.gov.hu.

Forrás: Blikk

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: