Megosztom másokkal is:
  •  

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 2 608 084, közülük 1 077 947 személy már a második oltását is megkapta.

4 814 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 698 490-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 272, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 22 681-re emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, ez jelenleg 419 765, míg az aktív fertőzötteké 256 044-re emelkedett. 11 663 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1 337-en vannak lélegeztetőgépen. Magyarország a második az uniós oltási ranglistán. Miután a beoltottak száma kedden meghaladta a 2,5 milliót, szerdától megkezdődhetett a lépcsőzetes újraindítás. Szigorú járványügyi intézkedések mellett, de kinyithattak az üzletek, a szolgáltatások, a kijárási tilalom kezdete pedig 22 órára tolódott.

Emellett a védelmi intézkedések továbbra is érvényben maradnak. Mától vasárnapig folytatódik a bölcsődei, óvodai és iskolai dolgozók soron kívüli oltása a kórházi oltópontokon.

A háziorvosok is folytathatják a regisztráltak beküldését a kórházi oltópontokra, ahol most Pfizer- és Szputnyik-vakcinákkal tudják folytatni az oltást. A kormány szerdai ülésének döntéseiről a mai Kormányinfón adnak tájékoztatást – írja a koronavírus.gov.hu.


Megosztom másokkal is:
  •  

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

-- hirdetés --
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

-- hirdetés --