Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő beszámoltak a kormány intézkedéseiről. Jöjjenek a részletek a meghosszabbított védelmi intézkedésekről és a újranyitás első lépcsőjéről.

Orbán Viktor kedden bejelentette, hogy elértük a 2,5 millió beoltottat hazánkban, ezért tegnaptól életbe léphetnek bizonyos lazítások: például hosszabbodik az üzletek nyitvatartása, a kijárási tilalom időszaka rövidül, nyitnak a szolgáltatók, a boltokba négyzetmétertől függően lehet bemenni. Az újranyitás első napjáról itt nézhet fotókat! A rendelet szerint április 19-én visszatérnek a tanárok és a diákok az iskolákba, amelyekben akkortól hagyományos oktatás olyik majd, ezért a pedagógusok oltása nagy erőkkel zajlik.

A kormány több védelmi intézkedést is meghosszabbított április 19-ig: a kötelező maszkviselés közterületen továbbra is érvényben marad, illetve egyelőre a vendéglátóhelyek sem nyithatnak ki.

A legfontosabb bejelentések:

Várhatóan 5-6 nap múlva, a 3 milliós beoltottságot elérve dönt a kormány az újranyitás következő lépéseiről

Folytatják az oltást az AstraZenecával

április hónapra is jár a bértámogatás az újranyitó boltoknak, szolgáltatóknak is

Gulyás Gergely elmondta, hogy a tegnapi kormányülésen először az oltási programot értékelték. Az újranyitás első lépcsője a 2,5 millió beoltott emberhez volt kötve. Az enyhítések tulajdonképpen nem jelentenek nagy lazítást, ugyanis szigorú szabályok maradnak, például a négyzetméter-alapú szabályozás inkább szigorítást jelent. Mivel kevesebb vásárló lehet egyszerre egy boltban, így hosszabb nyitvatartás kell – tette hozzá.

Az oltási program célja, hogy április végéig 4 millió magyart beoltsanak. Mindenkinek köszönetet mondott a miniszter, aki részt vesz a védekezésben és az oltások beadásában.

Elmondta, hogy tegnapig 3 millió 950 ezren regisztráltak az oltásra. Hozzá kell tenni, hogy az egészségügyi dolgozókat például regisztráció nélkül is oltották. Elmondta, hogy korábban 34 ezer pedagógust oltottak be, a kifejezetten tanároknak szóló oltási kampány során eddig 66 ezren részesültek vakcinában.

Gulyás Gergely bejelentette, hogy az újranyitás következő lépéseiről akkor dönt majd a kormány, ha elérjük a 3 millió beoltottat. Ez szerinte 5-6 nap múlva meglehet.

Forrás: Blikk


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: