Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Gyurcsány Ferenc (DK) a parlamentben napirend előtti felszólalásként azt mondta, a tavaszi ünnepkörnek a legfontosabb üzenete az élet.

„Amikor a legbotrányosabb adatok jönnek, sikerült-e a halál felett győznie az életnek?” – tette fel a kérdést.

Azzal folytatta, hogy az ő apja 4-5-ször volt börtönben.

„Nem volt nagy gazember, csak kicsi, de azt rendesen csinálta”. Mindeközben van egy kormány és annak vezetője, aki felelős azon százak haláláért, akik az elmúlt hetekben elmentek. „Szülők voltak, gyermekek voltak, hiányoznak valakiknek.”

„Foglalkozási körben elkövetett gondatlan veszélyeztetésnek hívják ezt”, mondta. Az apját pár tízezerért lecsukták, a váci börtönbe mentek látogatni az anyjával, mesélte.

„Önöknek van bűne? Szerintem van. Nem az a kérdés, oltással jól állunk-e. Szerintem igen. A kérdés, hogy korábban mit csináltak.

”Merték-e vállalni a kockázatot, hogy megvédik a magyarokat, akár korlátozásokkal, vagy féltek a politikai kockázatoktól, és százak mentek el, mint ahogy ma is több mint háromszázan”, sorolta Gyurcsány.

Önök ölték meg őket. Az én apám pár tízezerért börtönbe ment, önök csak arról tudnak beszélni, hogy 2,5 milliót beoltottak. Hála a jó istennek.

„Minden működik, amikor önök nem avatkoznak bele, semmi, amikor önök akarnak valamit csinálni”, mondta. Mert maguk alkalmatlanok, hogy kormányozzanak.

Ma sokkal kevesebbért, mint amit önök tesznek, visznek el embereket és becsuknak. Magukat is el fogják vinni. Nem is olyan soká.

Egy év múlva, másfél év múlva. Százak haltak meg, ezért maguk lesznek a felelősek, mi ezt a felelősséget számon fogjuk kérni. Jövőre győzünk, maguknak nem lesz kegyelem. Szeretném mondani. Viszontlátásra.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: