forrás: Civilhetes
forrás: Civilhetes
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

30 százalék alá zuhant a teljes népesség körében a Fidesz- KDNP támogatottsága.

A pártválasztókat nézve is vesztettek népszerűségükből márciusban a kormánypártok a Republikon Intézet felmérése alapján- derült ki a Telex megrendelésére készült kutatásból

Tovább csökkent a Fidesz-KDNP támogatottsága márciusban, hiszen mind a teljes népesség, mind pedig a pártválasztók körében újabb 1 százalékpontot esett, így 29 százalékra a teljes népességben, és 45 százalékra a pártválasztók között, írja a Republikon Intézet márciusi pártpreferencia-kutatása.

A kutatás 1000 fő telefonos megkérdezésével készült március 18-25 között, és nem, életkor, iskolai végzettség és településtípus szerint reprezentatív az ország felnőtt lakosságára.

Az eredmények alapján a DK, a Jobbik és a Momentum immár fej-fej mellett, 9 százalékon állnak a teljes népesség körében, miután a DK vesztett, a Jobbik pedig nyert 1 százalékpontot; a Momentum támogatottsága nem változott.

A három ellenzéki pártot az MSZP követi 6 százalékkal; a Párbeszéd, az MKKP, az LMP, valamint a Mi Hazánk pedig egyaránt 1-1 százalékon áll a teljes népesség körében.

Azt is írták, hogy továbbra is erősebb az ellenzéki összefogás, mint a Fidesz-KDNP a teljes népesség körében (35-29 százalék), és a pártválasztók között is (53-45 százalék).


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: