Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Járványügyi vészhelyzet kellős közepén bizonyosodott be – most már végérvényesen – hogy a kormány totálisan alkalmatlan  bárminek a megszervezésére.

Egész egyszerűen felháborító és gyalázatos. Ide vezetett az, hogy mindent is a “Rokonom bt.” a “Haverom Kft.” és a “van egy sógor aki alkalmas lenne erre a posztra” mentalitás uralkodik az országban.

A Magyar Szocialista Párt közleményben hívta fel a figylemet arra, hogy:

 Az “adatszinkronizációs problémák” elérték a pedagógusok regisztrációját is – az MSZP azonnali kormányzati intézkedést követel!

    A sajtóban megjelent beszámolók alapján úgy tűnik, hogy a pedagógusok oltásra való regisztrációját is elérték az “adatszinkronizációs problémák”, ugyanis többen is arról számoltak be, hogy a jelentkezésük ellenére sem szerepelnek a rendszerben.

Már korábban is tudni lehetett, hogy baj van a rendszerrel:

–    rengeteg idős honfitársunk regisztrációja nem jelent meg a nyilvántartásokban,

–    a regisztrált 60 év alatti krónikus betegségben szenvedőknek szánt értesítő levelet pedig olyanok is megkapták, akiknek nincs krónikus betegségük, sőt olyanok is, akik már túlestek az oltáson,

–    március elején 74 ezer ember tömeges oltását sem sikerült központilag megszervezni rendszerhibák miatt,

–    majd kiderült, hogy olyan emberek is megkapják a védettségi igazolványt, akik nem estek át a fertőzésen és védőoltást sem kaptak.

Ez több mint egy egyszerű “adatszinkronizációs probléma”, ez káosz. Mindezen előzmények után teljesen érthetetlen, hogy a kormány miért szabott meg ilyen rendkívül rövid határidőt a pedagógusok regisztrációjára.

Mi történik azokkal a tanárokkal, akik jelentkeztek oltásra, de a rendszer hibájából nem szerepelnek a nyilvántartásban? Meghosszabbítják a jelentkezés határidejét? Mikor oldja meg végre a kormány az “adatszinkronizációs problémákat”?

Az egész járványkezelést a kapkodás, a következetesség hiánya és a szervezetlenség jellemzi. Az látszik, hogy baj van a tájékoztatással és baj van a regisztrációval, ezek pedig gyengítik az emberek biztonságérzetét és az intézkedések iránti bizalmát, miközben mindkettő növelésére nagy szükség lenne a jelenlegi helyzetben.

Az MSZP felszólítja a kormányt, hogy azonnal cselekedjen! Ki kell javítani a rendszer hibáit és biztosítani kell, hogy egyetlen pedagógus se essen el az oltás lehetőségétől a kormányzati “adatszinkronizációs problémák” miatt!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: