Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az agrárszakember 2010 és 2014 között volt országgyűlési képviselő, a Mezőgazdasági Bizottság tagja.

Meghalt Varga Géza volt jobbikos országgyűlési képviselő – írja a Jobbik Magyarországért Mozgalom Facebook-oldalán Magyar Zoltán, a párt frakcióvezető-helyettese.

A Frakcióvezető közleményében kifejtette:

Megtört szívvel búcsúzunk Varga Géza barátunktól, aki 2010 és 2014 között a magyar országgyűlésben velünk együtt szolgálta szeretett nemzetét.

Géza elhivatottsága és tudása kimagasló volt. Mellettem ült a Mezőgazdasági Bizottságban, ahol olyan szemlélettel és alázattal végezte a munkáját, ami példaértékű volt. Rengeteget tanultam tőle, nem csupán a szakmáról, de emberségből is.

Íme néhány adat ebből az elképesztő életútból:

Kalocsán születt, majd Ausztriában és Svédországban tanult egyetemen ökológiai gazdálkodást.

Az 1990-ben alapított Gaia Ökológiai és Vidékfejlesztési Alapítvány igazgatója és az 1992-ben létrehozott Galgafarm Első Magyar Organikus és Fogyasztói Szövetkezet elnöke.

Hivatásos agrármenedzser diplomát szerezett angol nyelven, majd az angliai Schumacher College-ban is tanulta a fenntartható vidékfejlesztést. Posztgraduális képzésen vett részt Japánban, mezőgazdaságitermék-marketing diplomát is szerezett a tokiói és az obihirói egyetemen. Beszélt svédül, angolul, németül.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: