Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tényleg döbbenet

Több mint egy éve tart ez a borzalom. Több mint egy éve élünk korlátozások között, és a helyzet nem javul, sőt romlik.

Ha bekapcsolom a tévét vagy a rádiót, kinyitok egy újságot, felmegyek a netre, ömlik belőle a sikerpropaganda. “Újraindítjuk”, “dobogósok vagyunk”, “minden élet számít”. Persze!

Nyitásról beszélnek, a gazdaság újraindításáról, amikor minden korábbinál súlyosabban pusztít a járvány.

Megnézem a napi járványadatokat, a fertőzés terjedését, és brutális képet látok.

Mára több mint 20 ezer honfitársunkat veszítettük el a járványban! Szülőket, nagyszülőket, gyermekeket, sőt, unokákat, ismerősöket, barátokat. Megrendítő!

És közben ismerőseimet hívják a kormány megbízásából – persze nem részvétnyilvánítás miatt – hanem, hogy megtudják, mennyire elégedettek a járvány kezelésével. Tényleg döbbenet!

Ilyenkor ökölbe szorul az ember keze, és azt mondja: ez így nem mehet tovább‼‼

Mindannyian látjuk, hogy amit ez a kormány tesz, az nem a védelemről szól.

Hogy nem tudják megvédeni az embereket! Hogy nem tudják megvédeni a munkahelyeket, nem gondoskodnak a kényszerpihenővel sújtott kisvállalkozókon.

Az ingyenes parkolás és az éjszakai kijárási tilalom nem állította meg a fertőzést.

Most pedig ott tartunk, hogy Magyarország halálozási statisztikája az egyik legrosszabb a világon, ha az áldozatok arányát a teljes népességhez mérjük!

Ez tragédia!

Nincs biztonságban sem az élet, sem a megélhetés! Itt az ideje, hogy a kormány végre meghallja és megfogadja azokat az életmentő javaslatokat, amikről eddig tudomást sem akart venni!

Észre kellene venniük, hogy a megélhetés segítése is életmentés! Vezessék be a 100 százalékos táppénzt, hogy az emberek ne fertőzzék egymást a munkahelyeken! Ez életmentő lehet, hisz most az emberek azért mennek betegen dolgozni, mert ha otthon maradnak, kevesebb lesz a pénzük!

A 100 százalékos táppénz fékezheti a járványt! Életmentő lehet a legalább nettó 100 ezer forintos és 9 hónapig folyósított álláskeresési támogatás! Életmentő lehet a 80 százalékos bértámogatás, a duplájára emelt családi pótlék, GYES és GYET is, hiszen a jövedelem nélkül maradt családokban ebből juthat élelemre, gyógyszerre, járvány elleni védekezésre!

Nem kell a kormánynak feltalálnia a spanyolviaszt!

„Csak” ugyanannyi kellene tennie, mint például a német kormánynak: ott már a negyedik normatív támogatási programon vannak túl a vállalkozások.

Ehhez képest a Fidesz-kormány igen szűkmarkú: 50%-os bértámogatást és hiteleket ajánl, de még ebből is kihagyja a katásokat, egyéni vállalkozókat és kisvállalkozók más csoportjait.

Ez így nem fog menni!

Ez nem biztosítja a munkavállalók megélhetését és a vállalkozások túlélését! És végül, de nem utolsósorban: fogadják meg az orvosi kamara javaslatait!

Az orvosok tudják a legjobban, hogyan lehet csökkenteni a fertőzések számát, hogyan lehet mérsékelni a tragédiákat, és hogyan lehet növelni a gyógyulás esélyét!

Itt az idő, hogy a Fidesz meghallja és bevezesse ezeket az intézkedéseket! Mert a tények azt mutatják, hogy amit eddig Orbán Viktor és pártja csinált, az nem elég!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: