Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezen a héten a Telex már 18. alkalommal elemezte a hazai politikusok közösségi médiás aktivitását és népszerűségét. A versenyben immár két hónapja folyamatosan Jakab Péter vezet, zsinórban kilencedszer szerezte meg a heti elsőséget.

A listavezető Jakab Péter az elmúlt héten 257 ezer interakciót gyűjtött a Facebookon, őt Hadházy Ákos követte 187 ezer reagálással, mögöttük Szijjártó Péter, Gyurcsány Ferenc, Orbán Viktor, Stummer János és Szabó Tímea következik.

A friss lista tanulságaival kapcsolatban a portál azt írta, nagyjából a szokásos nevek szerepelnek az élen, az egyetlen kivétel Szijjártó Péter, aki az elmúlt 2–3 hét gyengébb teljesítménye után kapaszkodott vissza a dobogóra.

Karácsony Gergely viszont, aki nagyon sokáig volt az élboly stabil tagja, most visszaesett a 9. helyre, ez a legrosszabb eredményt, amit valaha elért a lájkbajnokságban. A múlt heti kiugró teljesítménye után Kocsis Máté visszazuhant az alsóházba, Varga Judit viszont a múlt heti kiesés után visszakapaszkodott a top15-be. Az élmezőny végén új szereplőként Vadai Ágnes áll, aki most először került fel a toplistára, illetve Cseh Katalin, aki január vége óta nem volt benn a top15-ben. Továbbra is hiányzik Dobrev Klára, aki a koronavírus-fertőzése után lábadozik, és ezért elég inaktív Facebookon.

A portál ezen a héten újdonságként bevezette a lájkbajnokságba egy külön listán az Instagramon gyűjtött szívecskéket és kommenteket is. Bár előzetesen azt feltételezték, hogy a fiatalabb közönség miatt a Fidesz az Instagramon idegen pályán mozog, de a számok nem ezt mutatták. Az Instagram-bejegyzésekre adott reakciók számát tekintve Jakab Péter csak a harmadik, Orbán Viktor és Novák Katalin is megelőzi őt.

Forrás: Telex       Fotó: Magyarhang

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: