Időjárás - Fotó: regiaradio
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint vasárnap a nagy részében a déli, délnyugati megyékben erősen felhős lesz az ég, másutt a változóan, időszakosan erősebben felhős ég mellett akár többórás (szűrt) napsütés is lehet, majd délutántól, estétől nagy területen jelentősebben csökken a felhőzet.

Néhol előfordulhat gyenge eső, záporeső. A nyugatias szél többfelé lesz élénk, helyenként erős. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között alakul. Késő estére 1 és 7 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőn észak felől több hullámban érkezik fölénk vastagabb felhőzet, több napsütésre a déli, délnyugati megyékben van esély. Estefelé az északkeleti határszélen gyenge eső előfordulhat. Az északnyugati szél megélénkül. Napközben általában 13 és 19 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Kedden az ország keleti felében többnyire erősen felhős időre van kilátás, és néhol gyenge eső is előfordulhat. Nyugatabbra ezzel szemben változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Az északi szél a Dunántúlon megélénkül. Éjszaka 3 és 8 fok közé süllyed, napközben 12 és 22 fok közé emelkedik a hőmérséklet, északkeleten lesz a hűvösebb, nyugaton a melegebb idő.

Szerdán az északkeleti, keleti országrészben erősen felhős idővel indul a nap, ám napközben gomolyosodik a felhőzet. Az ország többi részén a gomoly-, és megnövekvő fátyolfelhőzet mellett több órára kisüt a nap. Számottevő csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad a légmozgás. A hajnali órákban 2, 8, délután pedig 15, 22 fok valószínű, nyugaton lesz enyhébb az idő.

Csütörtökön jobbára közepesen vagy gyengén felhős idő valószínű általában többórás napsütéssel. A nap második felében az északi tájakon megnő a záporok kialakulásának esélye, esetleg zivatar is lehet. A déli, délnyugati szelet élénk lökések kísérhetik. A minimum-hőmérséklet 4 és 9, a csúcsérték 17 és 23 fok között várható.

Pénteken észak felől befelhősödik az ég, és egyre több helyen valószínű eső, záporeső, néhol zivatar is lehet. A délnyugati, majd az északnyugatira, északira forduló szelet sokfelé kísérik élénk, helyenként erős lökések. Hajnalban 4, 10, délután 10, 18 fokot olvashatnak le a hőmérőkről.

Szombaton előreláthatólag többnyire felhős időre számíthatunk, és csapadék is több helyen valószínű. Az északi szél megélénkül. Hajnalban általában 0, +6, délután 8, 13 fokot mérhetünk.

Forrás: Blikk

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: