Pénz - Fotó: Napi.hu
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Szinte megfizethetetlen a benzin ára, és az élelmiszerek ára is az egekben, de a kormány nem cselekszik. Helyette egészen másra költi a pénzt.

Az MSZP hívta fel a figyelmet arra, hogy napi 793 millió plusz jut a sportra, miközben 150 ezren élnek máról holnapra állami támogatás nélkül – tisztességes megélhetést most! – követlei a Szocialista Párt.

Mint foglamaznak: Az Orbán-féle gazdasági válság- és járványkezelés elmúlt egy évében – az Mfor számításai szerint – több mint 288 milliárd forint pluszt kapott a sport területe.

Azaz a Fidesz sportcélokra elköltött napi extra 793 milliót, miközben rekordot döntött az államháztartási hiány és az államadósság, több mint 300 ezer ember keres állást, akiknek közel a fele már semmilyen támogatást sem kap az államtól.

A legtragikusabb adat mind közül pedig az, hogy az egészségügy a sportra fordított extra támogatások töredékét, csupán 61 milliárdot kapott, miközben több mint 18 ezren estek áldozatul a vírusnak.

Az elmúlt egy évben annyit biztosan elért – az Eurostat adatai szerint – az Európai Unió legdrágábban működő kormánya, hogy a gazdaság és az egészségügy bedőlése esetén is kiváló állapotban álljanak az üresen kongó sportlétesítmények. Szégyenteljes teljesítmény ez most, amikor mindenki a megélhetése biztosításáért és az egészsége védelméért küzd.

Mégis hogyan lehet az, hogy egy pusztító világjárvány idején több pluszpénz jut stadionokra és sportcsarnokokra, mint az egészségügyre?

 Minden forrást, így a Gazdaságvédelmi Alap minden egyes forintját is a válságból való kilábalásra kell fordítani, nem pedig fideszes luxusberuházásokra! Ne a stadionokra szánt összegeket növeljék, hanem a bértámogatás mértékét 80%-ra, valamint az álláskeresési járadék időtartamát 9 hónapra, az összegét pedig minimum 100 ezer forintra!

Az MSZP azt követeli, hogy a válság kezelésére létrehozott Gazdaságvédelmi Alapból kizárólag a járvány elleni védekezésre, a családokra és a munkahelyek védelmére költsön a kormány!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: