Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Miután kiderült, hogy a Fidesz-kormány azért privatizálta az egyetemek alapítványait, hogy minél több fideszes csókost ültethessen az egyetemek kuratóriumaiba és felügyelőbizottságaiba, a DK megkereste az Állatorvosi-, a Miskolci-, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, a Neumann János-, a Soproni-, a Széchenyi István és a Színház- és Filmművészeti Egyetem alapítványait, hogy megtudja:

mennyit keresnek az alapítványok kuratóriumi elnökei és felügyelőbizottsági tagjai.

Bár több alapítvány megtagadta a válaszadást, amiért természetesen pert fogunk indítani, a kiadott dokumentumokból kiderült, hogy a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem alapítványának kuratóriumi elnöke, egyben a NER egyik kedvenc ügyvédje, Böszörményi Nagy Gergely havi 1.205.000- Ft díjazásban részesül a munkájáért, de kuratóriumi tagként Scheer Sándor, a Fradi Aréna kivitelezője és Kopek Gábor miniszteri biztos szintén ennyi pénzt vihet haza.

A Professzorok Batthyány Körének elnöke, a régi NER-harcostárs Náray-Szabó Gábor sem járhatott rosszul a Marek József Alapítvány kuratóriumi elnöki posztjával: ő és kuratóriumi tagjai összesen 7,5 millió forintot keresnek havonta.

A Soproni Egyetemért Alapítványtól kikért szerződésekből az is kiderült, hogy az alapítvány kuratóriumi tagja, Zambó János Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár, Ugró Sándor, a Kiskunsági Nemzeti Park igazgatója, Csóka Lajos Péter, a FAO Erdészeti Bizottságának elnöke és Dr. Balog Ádám, az MKB Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója ugyan nem kap tiszteletdíjat a munkája után, de nyilvánvaló, hogy politikai befolyást gyakorolnak ezekben a felsőoktatási intézményekben.

A Felügyelő Bizottság elnöke, Tóth Gábor, egyben az Ipolyerdő  gazdasági és termelési vezérigazgató-helyettese, Macsek Lajos, a Vértesi Erdő Zrt. vezérigazgatója és Szabó István, az OTP Agrárágazati Igazgatóságának ügyvezető igazgató-helyettese szintén nem kap díjazást munkája után, ahogy Varga Judit miniszter, a miskolci egyetem alapítványának kuratóriumi elnöke sem, a miskolci kuratóriumi tagok közül azonban Fükő László, a Robert Bosch Power Tool Elektromos Szerszámgyártó Kft. ügyvezető igazgatója és Marie-Theres Thiell, az ELMŰ-ÉMÁSZ igazgatósági elnöke havi bruttó 1 millió forintot vihet haza, a felügyelőbizottsági tagok közül pedig Hornyák Lóránd, az OT Industries Zrt. (MOL) felügyelőbizottsági tagja és Rózsahegyi Ferenc, Sátoraljaújhely aljegyzője havi 800 ezer forintot keres.

A Demokratikus Koalíció nem fogja annyiban hagyni, hogy a privatizált egyetemek alapítványaitól milliós fizetéseket talicskázzanak a fideszes csókos haverok. Mi, európai magyarok addig fogunk harcolni, míg minden egyes papírt, számlát, kifizetést ki nem perelünk.

Mindenkinek joga van tudni, hogy mennyi pénzt lopnak el az intézményesített lenyúlás rendszerében a haverok. Ez a mi pénzünk, olyan közpénz, amit a magyarok boldogulására, jövőjére kellett volna fordítani.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: