Kormányinfó - Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra - Fotó: egerhirek.hu
Megosztom másokkal is:
  • 756

 Gulyás Gergely a legutóbbi kormányinfón ellentmondást nem tűrően kijelentette, hogy az egészségügyben nincs kapacitásprobléma, sőt még az orvosokat szólította fel arra, hogy felelősségteljesen nyilatkozzanak – állítja a Magyar Szocialista Párt

Az MSZP közleményében úgy fogalmaz: Már magában ez az állítás is rendkívül képmutató annak tudatában, hogy több ezren távoztak a teljesítőképessége határán levő magyar egészségügyből a koronavírus-járvány harmadik hullámának időszakában az új szolgálati jogviszony felelőtlen kikényszerítése miatt.

Az eddig megismert adatok alapján több mint 4 ezer emberrel kevesebben dolgoznak az egészségügyben, mint korábban, ez a hiány pedig hatalmas probléma egy olyan időszakban, amikor naponta százak halnak meg és több ezren fertőződnek a koronavírus miatt.

Jelenleg minden korábbinál fokozottabban igaz, hogy egyetlen egészségügyi dolgozót sem veszíthet el Magyarország!

Akkora a szükség az egészségügyben, hogy a Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson-Sopron megyei szervezete képzést indít önkéntes civilek számára annak érdekében, hogy ilyen módon tehermentesítsék a szakképesítést nem igénylő feladatok elvégzése alól az intenzíves szakápolókat.

A kormánynak nem tagadnia, hanem kezelnie kellene a problémát, ugyanis ezen most emberéletek múlnak!

Az MSZP kiáll az egészségügyi dolgozók mellett, ezért továbbra is azt követeli, hogy a Fidesz függessze fel az új szolgálati jogviszonyt és állítsa vissza a közalkalmazotti foglalkoztatást! Haladéktalanul növelni kell minden egészségügyi és egészségügyben dolgozó juttatásait, valamint – mindezek biztosítása mellett – el kell érni az új jogviszony miatt távozó több ezer egészségügyi dolgozó visszatérését a rendszerbe!


Megosztom másokkal is:
  • 756

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

-- hirdetés --
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

-- hirdetés --