Időjárás - Fotó: regiaradio
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Sokan várják már az igazi szép időt, mert bár az elmúlt időszakban sokat sütött a nap, a kellemetlen szél és a néha csípős hideg nem sokat használt annak a nagyjából egy darab szabadtéri tevékenységnek, amit mostanában a járványügyi lezárások miatt csinálni lehet: a kirándulásnak.

Jövő héttől úgy néz ki, minden megváltozik.
A köpönyeg.hu előrejelzése:

A hétfői napon hajnalban, reggel még több helyen, délig már csak a déli és a keleti tájakon fordul elő hózápor, havas eső, zápor. Délután már szakadozott lesz a felhőzet, egyre inkább kisüt a nap. Az északi szél többfelé lesz erős, a Dunántúlon viharos. 5 és 10 fok között alakul a hőmérséklet. Erős hidegfronti hatás érvényesül.

Kedden többórás napsütés mellett megnövekszik a gomolyfelhőzet, de csak néhol fordul elő zápor, vagy hózápor. Az északi szelet még erős lökések kísérik. Megkezdődik a lassú felmelegedés: az ország nagy részén már 10 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Szerdán, illetve csütörtökön változóan (réteg)felhős lesz az ég, de számottevő csapadék nem alakul ki. Tovább mérséklődik, majd délnyugatira fordul a szél. További melegedésre van kilátás: csütörtökön már 14-15 fok is lehet a délutáni órákban.

Pénteken és szombaton Napos és felhős időszakok váltják egymást, esetleg elvétve lehet zápor. Még inkább erősödik a nappali felmelegedés: a csúcsértékek elérik a 17-19°C-t.

Forrás: Blikk / köpönyeg.hu

 

Szólj hozzá!

Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: