European Ceremony of Honour for Dr. Helmut KOHL - Arribal of Nicolas SARKOZY, former President of the French Republic, on the left, and Viktor ORBÁN, Hungarian Prime Minister, on the right
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Azaz kiléptek – ismerjük ezt. Inkább elébe szaladtak annak, ami elkerülhetetlen.

Novák Katalin, a Fidesz nemzetközi kapcsolatokért felelős alelnöke jelentette be, a frakció után Néppártot is elhagyja a Fidesz.

Eljött a búcsú ideje – ezzel jelentette be Novák Katalin Twitter-oldalán, hogy a Fidesz nemcsak az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakciójából lép ki, de magát a pártot is elhagyja – írja a hvg.hu.

Novák Katalin Twitterén tette közzé azt a levelet is, amelyben a hírt közli az EPP főtitkárával, Antonio López-Istúriz White-tal.

A Fidesz március 3-án jelentette be, hogy kilépnek a képviselőik az Európai Néppárt parlamenti frakciójából.

A magyar kormánypárt azután döntött a távozás mellett, hogy a Néppárt európai parlamenti frakciója szerdán négyötödös többséggel (148 igen és 28 nem szavazat mellett) elfogadott egy alapszabály-módosítást, ami megkönnyíti a Fidesz felfüggesztését és kizárását a politikai csoportból.

A politikus korábban még a jövő zenéjének nevezte a kiválás lehetőségét a pártból, Gulgás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azonban pár nappal később azt mondta, kiválásuk „technikai kérdés”.

Orbán Viktor pedig úgy fogalmazott: „az EPP nélkül kell felépíteni az európai demokratikus jobboldalt, amely otthont nyújt azoknak az európai polgároknak, akik nem akarnak migránsokat, nem akarnak multikulturalizmust, nem estek LMBTQ-őrületbe, védik Európa keresztény hagyományait, tisztelik a nemzetek szuverenitását, és nemzetüket nem a múltjuk, hanem a jövőjük részének tekintik”

via: Klubrádó


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: