Janos Ader, the President of Hungary, during the press conference with the participation of the four Presidents of Visegrad Group in Rzeszow's Grand Hotel. On Saturday, 15 October 2016, in Rzeszow (Pologne), Image: 302908958, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: Profimedia, SIPA USA
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Kitüntette  Kovács Andrást, az Origo munkatársát Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára Áder János köztársasági elnök a Szabad Sajtó ünnepén. Kovácsot nemrég a bíróság első fokon elítélte– írja a Média1

Kovács András, az Origo munkatársa az indoklás szerint „a hiteles hírközlés igénye mellett a keresztény, konzervatív értékek következetes képviseletére is nagy hangsúlyt fektető, magas színvonalú újságírói tevékenysége elismeréseként” kapta meg a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozatának kitüntetését március 15. alkalmából a köztársasági elnöktől.

A Média1 arra is emlékeztetett, hogy az Origo az elmúlt években minden évben a legtöbb helyreigazítási pert elvesztő médium volt a Fővárosi Törvényszék adatai alapján.

A hiteles tájékoztatásért kitüntetés emellett azért is érdekes, mert elsőfokú, nem jogerős ítéletében Kovács Andrást nemrég bűnösnek találta és megrovásban részesítette a bíróság rágalmazás vétsége miatt.

A második legtöbb sajtópert elvesztő médium, a PestiSrácok lapigazgatója, Stefka István szintén állami díjat kapott. Ő Kásler Miklós emberi erőforrás-minisztertől kapta meg a Táncsics-díjat.

Állami díjat kapott március 15-én az éppen egy évvel ezelőtt cenzúra bevezetését szorgalmazó Belénessy Csaba, és jutott két díj (abból egy állami) Huth Gergelynek, a PestiSrácok főszerkesztőjének is.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: