Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A beteges hazudozó újra sztoriban: “Láttam már novemberben, hogy baj lesz”  Van valami szomorú abban, és sajnos meglehetősen jól megmutatja a magyar demokrácia helyzetét, hogy Orbán Viktor most már sportot csinál abból, hogy minden héten mond valami olyat, amiért tőlünk nyugatra már egy is elegendő lenne az azonnali lemondáshoz – írja közleményében a Jobbik.

A párt szerint most például azt találta mondani, hogy ő már novemberben látta, hogy nagy baj lesz.

Mindezt azok után, hogy nemrég még azzal a badarsággal kampányolt, hogy a nemzeti konzultáció alapján a magyar emberek dönthetnek a nyitásról, meg hogy mi támadunk, a vírus pedig védekezik, és persze egy hétvége alatt beoltják a teljes magyar lakosságot.

Most meg azt mondja, hogy ő már novemberben látta, hogy nagy baj lesz. Orbánnak az ilyen, ép ésszel felfoghatatlan ellentmondásait csak olyan ember képes értelmezni, aki ismeri a Napóleon-komplexus, illetve a megalománia és cezarománia kórképeit.

A megalománia túlzó téveszme, amelynek következtében egy ember a saját személyét, tulajdonságait alaptalanul túlbecsüli.

A cezarománia pedig rögeszmés hatalomvágy, a hatalom adta lehetőségek önkényeskedő s nagyzoló kiélésére, élvezésére és az azzal való visszaélésre irányuló beteges hajlam. Így, ezek ismeretében pedig máris van értelme Orbán egymásnak ellentmondó, egymásra licitáló kijelentéseinek.

Orbán önfényező állításával szemben a valóság az, hogy Orbánék ahelyett, hogy nyáron az ellenzék folyamatos kérésének eleget téve felkészültek volna a második hullámra, semmit sem tettek, csak lopták a közpénzt.

Orbán önigazoló állításával szemben a valóság az, hogy Orbánék ahelyett, hogy ősszel az ellenzék folyamatos kérésének eleget téve és más országok példáját követve hatásos kormányzati intézkedésekkel megelőzték volna a bajt, húzták-halogatták a járványkezelést.

Orbán hamis állításával szemben a valóság az, hogy Orbánék a helyett, hogy minden segítséget megadtak volna az egészségügynek, egy olyan felelőtlen átalakítást vittek véghez a járvány kellős közepén, amely több ezer ember felmondását eredményezte.

Ma pedig már ott tartunk, hogy lassan olyan mértéket ölt az egészségügyi humánerőforrás-hiány, hogy egy tegnapi kormányrendelet szerint mostantól rezidensek is végezhetnek önállóan egészségügyi tevékenységet.

Csak a minden kormányzati megaláztatás dacára még az egészségügyben maradt dolgozók és orvosok emberfeletti teljesítményének tudható be, hogy még nem omlott össze a betegellátás. Sajnos, a Johns Hopkins Egyetem legfrissebb adatai szerint arányaiban a világon (!) Mexikó és Peru után Magyarországon a legnagyobb a halálozási ráta.

Ezek mellett a szomorú adatok mellett már eltörpül a kérdés, miszerint, ha Orbán Viktor már novemberben látta, hogy baj lesz, akkor néhány hete miért akart a nyitásról konzultálni?


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: