Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Figyelem ez a cikk erősen véleménycikk, kérjük olvasóinkat ehhez mérten értelmezzék a benne megfogalmazottakat.

Az van, hogy van egy pont amikor nyíltan kell beszélni nem csak a kormányzati alkalmatlanságról, hanem mindarról ami több ezer sőt tízezer magyar ember életébe került mindeddig.

Életek alatt pedig nem csak a koronavírusban elhalálozottakat lehet érteni, hanem mindenkit akinek tönkrement a teljes élete a kormányzati döntések következtében.

Megy egy vita arról, hogy nyitni vagy nem nyitni. Azt gondolom azonban hogy a lényeg nem ez. El lehetne távolítani a kérdést persze, hogy ez egy szakmai kérdés pusztán, de nem így van. Mélyen társadalmi és politikai kérdés ez.

Szögezzük le a legelején, van koronavírus. A fertőzés akár halálos kimenetelű is lehet. A lakosságnak pedig szükséges védekeznie a vírus terjedése ellen – ugyanis ha túl sok a beteg az egészségügyi rendszer nem lesz képes ellátni a betegeket.

Nálam már ez a megfogalmazás is kicsit kicsapja a biztosítékot, mert elsősorban nem az egészségügyi rendszer leterheltségének csökkentésének kellene lennie a célnak, hanem emberek életének a megóvása – mindegy az érvrendszer ez.

Ennek érdekében maszkot kell viseni a közterületeken. Amelyek még korábban Müller Cecília szerint még károsak is lehetnek. Majd Orbán a parlamentben elmondta: nem kötelezhet senkit maszk viselésére, ha nem tudja garantálni az ország ellátottságát maszkkal. Annyit mindenki megtehet hogy otthon varr magának szövetmaszkot, de kötelezni nem lehet.

Majd kötelezve lettünk rá.

Egy hónapra kijárási tilalmat vezet be a kormány annak érdekében, hogy az egyre romló adatokat  – hiszen túl leterhelt lenne az EÜ ellátórendszer – a helyes irányba tereljük. Ennek a része az este 8 órási kijárási tilalom

Ennek időtartama December 11. Volt. Utána január 11-re hosszabbították. Most március 14 van és még mindig siethetünk haza.

Most bejelentették hogy két hétre leáll az ország és bezárják az üzleteket. Nos voltaképpen néhány üzletet zártak csak be, hiszen a kormányrendelet majdnem minden üzletet a kivételek közé sorolt – na jó a Svéd bútoráruházat tényleg bezárták – de senki ne aggódjon, most hogy itt a vakcina, tényleg csak két hétre van szükség.

A Kossuth rádióban pénteken Orbán már elmondta foggalma sincs meddig kell fenntartani az intézkedéseket.

Szóval ez így nem megy. Bizalmat kér a kormány, majd minden alkalommal átveri a teljes társadalmat. Nem mer kiállni azzal a narratívávval, hogy “Kedves emberek, foggalmunk sincs, hogy az intézkedéseink jók-e vagy értelmesek, mindenesetre azt gondoljuk, hogy ez segítenu fog a járványhelyzetben. Azt hogy mennyi ideig kell fenntartanunk magunk sem tudjuk”.

Ehelyett parasztvakítanak azzal, hogy időpontokat mondanak, amelyeket sosem tartanak be, bizonytalanságban tartják a magyar társadalmat és megpróbálnak nyerészkedni a kialakult bizonytalan helyzeten.

Pedig a bizalom az egyetlen fegyver a vírussal szemben. Nem a vakcina, hiszen a vakcinát is annak arányában lehet elfogadni hogy mennyire bízunk bennük. Látjuk, hogy bajok vannak például az Astra Zeneka vakcinájával Európa szerte.

De bizonyosan nem segít az sem, hogy gyanús körülmények között kerülnek haznákba keleti vakcinák, amiknek a hatékonysága minimum kétséges.

Egy szó mint, száz, ha nincs meg a bizalom a társadalomban a kormány felé, legyen annak bármilyen színe vagy szaga akkor nem hiszünk sem az intézkedésekben sem vakcinákban sem eljárásokban.

Az Orbán-kormány azzal, hogy minden létező fórumon mindent megtesz annak érdekében, hogy ne bizzunk meg bennük bűnt, történelmi bűnt követ el.

A tetjébe mindezt annak érdekében teszik, hogy majd a választásokon kettővel több szavazatot kapjanak. De ez most nem vicc.

Ez a Viktor, amit kib*szottul nem tehettek meg a magyar emberekkel.

Nem azt kérem számon a kormányon, hogy profi módon tudjon kezelni egy eddig sosem látott járványhelyzetet, hanem azt, hogy legyenek őszinték, kiszámíthatóak.

De úgy tünik a hazudozás zsigerből jön náluk. Egyszerűen nem megy a nyílt beszéd. Pedig több embert nyernének az öszinte beszéddel, mint a tettetett magabiztossággal, melyek minden alkalommal megbuknak.

Most hogy zajlik a nyitsáról szóló nemzeti konzultáció mindenkit emlékeztetek, a kormányfő bejelentette, fogalma sincs mikor lehet mjad nyitni.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: