Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Mi okozta a csernobili 4-es számú reaktor robbanását 1986-ban? Persze erre a krédésre fizikusok pontos választ tudnak adni a fűtöelemek, az urán és egyéb fizikai tényezők magyarázatával. De a fő oka a robbanásnak a politikai hazugság volt.

A rendszer úgy épült fel, hogy mindenkinek hazudnia kellett- Teljesíteni kellett az ötéves tervet, készre kellett jelenteni azt ami közel sem volt kész, és  tökéletesre jelenteni azt, ami messzemenőkig a spórolás miatt volt úgy elfuserálva.

Ahogy a szovjet politikai vezetés nem engedte meg magának az öszinteséget a saját reaktortechnikusaival szemben sem – ez vezetett később a reaktorrobbanáshoz – úgy Orbán Viktor sem engedi meg magának az öszinteséget a magyar társadalommal.

Pontosan fogalmazok. Nem engedi meg magának. Pedig megengedhetné, mint ahogyan a szovjet vezetők is megengedhették volna.

Orbán Viktor a koronavírus járvány kellős közepén lehetne őszinte de nem az. Bármikor kiállhatott volna és közölhette volna: Emberek soha nem nézett szembe újkori magyar kormány ilyenfajta válsághelyzettel, de minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy kezeljük a helyzetet.

Nem ezt tette. Kiállt mint vezénylőtábornok. Basszus még egy szuperhős filmet is forgatott magának hogy mennyire tudják mit kell tenni.

De a valóság az hogy foggalmuk sincs mit tegyenek. A novemberi átmeneti intézkedések, amelyeket megígértek hogy December 11.-én végete érnek (a kijárási tilalom többek között) még mindig érvényben vannak ki tudja meddig.

Azt mondták most két hétre leállítják az országot és bezárják az üzleteket. Köszönettel az üzletek többsége a Svéd bútoráruházon és a ruhaüzleteken kívül nyitva vannak. De hogy ez az intézkedés amit két hétre hoztak meddig marad érvényben na azt nem tudják most már megmondani.

Nemzeti koznultációt tartanak a nyitásról, majd mindent bezárnak. Azt mondják 75 ezer embert oltanak be egy hétvége alatt, amjd összeomlik a rendszer. Azt mondják akár 3 nap alatt beoltanák a teljes magyar társadalmat ha lenne elég vakcina de látjuk a hétköznapokban, hogy olyan tumultus van az oltópontokon, hogy a koronavírus akár mindenkit meg is fertőzhet.

Nem arra akarok itt utalni, hogy mennyire béna most a kormány. Megteszik azt az ellenzéki pártok. Hanem arra, hogy ha megengeték volna maguknak az öszinteséget ezekben az ügyekben, akkor sokkal nagyobb lenne a bizalom mind az intézkedésekkel szmeben, mint a vakcinákkal szemben.

Na mert ez a fürkészek és portyázók narratíva meg a kamionról leesett vakcinák amelyre még basszus büszke is a kormány… nos azt gondolom hogy át kellene gondolni a helyzetet.

Mert lassan az emberek sem bíznak sem a kormányban sem a tudósokban sem úgy általában semmiben. Pedig ez hiányzik a járvány legyőzéséhez a bizalom. Hogy meg tudjunk bízni tisztifőorvsban és kormányfőben.

De amíg a tisztifőorvos is folyamatosan ellent mond magának, ameddig a miniszterelnöknek nem lehet elhinni, hogy a két hét valóban két hét, ameddig azt ígérik, hogy mindenkit beoltanak húsvétig aki regisztrál, majd ezt arra módósítják, hogy csak az időseket, addig nem lehet megbízni bennük.

Pedig ha nem lehet megbízni abban amit mondanak, akkor azt követni sem fogják az emberek. Ezért szkeptikusak sokan az oltásban és ezért van az, hogy egyre többen kerülik meg mág az ésszerű járványügyi szabályokat is.

Ebből pedig robbanás lehet, épp úgy mint 1986-ban. A politikai időzített bomba ketyeg, azonban az álodzatai mindig a polgári lakosságban vannak.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: