Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

AGGASZTÓ HÍREK A KÍNAI VAKCINÁRÓL
Az Egyesült Arab Emirátusok volt a magyar kormány által is (jó drágán) vásárolt Shinopharm vakcina egyik kísérleti terepe, az itt végzett kutatás 86 százalékos hatékonyságúnak mutatta az oltóanyagot.

Most viszont azt írja a Wall Street Journal, hogy elkezdték kiválasztani azokat, akik egy kísérlet keretében HARMADIK DÓZIST is kapnak a vakcinából. Erre azért lehet szükség, mert egyes betegek szervezete nem vagy nem elegendő antitestet termel az első és második dózis után, vagyis nálunk nem hat a védőoltás.

A lap munkatársai ugyanakkor beszéltek olyanokkal, akik anélkül kaptak harmadik dózist, hogy elvégeztek volna náluk bármilyen vizsgálatot, vagyis kiderült volna, hogy termelnek-e antitesteket vagy sem.
https://www.wsj.com/articles/u-a-e-giving-third-shot-of-sinopharm-vaccine-to-some-11615575099

Egy másik cikkben azt nyilatkozta egy helyi orvos, hogy olyanoknak kellene harmadik dózist adni, akiknek úgynevezett komorbiditásuk (társuló betegségük) van: cukorbetegség, magas vérnyomás, asztma vagy krónikus szívbetegségek.
https://www.khaleejtimes.com/coronavirus-pandemic/uae-covid-vaccine-third-dose-to-help-those-with-weak-immunity

Már csak ezért sem ártott volna várni a kínai vakcina bevetésével addig, amíg a gyártó hajlandó megosztani a 3. fázisú klinikai kutatás részletes adatait. Vagy legalább nem olyan, idős embereknek kellett volna felkínálni ezt az oltást, akiknek zömében van valamilyen, fent felsorolt betegségük.

Ahogy mindig, most is leírom: a kínai vakcina is lehet jó. Nem valószínű, hogy bárkinek baja lenne tőle. Az viszont megeshet – lásd az idézett cikkeket –, hogy nem váltja ki a kívánt hatást, így hamis biztonságérzetet ad, és a beoltott személy végül mégis megfertőződik. Nem tudjuk, hogy hány ember járhat így. Pont azért nem tudjuk, mert nem állnak rendelkezésre a megfelelő adatok. Enélkül az oltás nem más, mint gyógyszerkísérlet!

 

 

Forrás: Hadházy Ákos közösségi oldala


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: