Healthcare cure concept with a hand in blue medical gloves holding Coronavirus, Covid 19 virus, vaccine vial
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Koronavírus: 2-3 hetes újszülötteket is kezelnek a Heim Pál Kórházban

A koronavírus-járvány harmadik hulláma a gyerekeket is súlyosan érinti, többen kerültek lélegeztetőgépre vagy szorultak műtüdő-kezelésre.

Több gyerek szorul kórházi ellátásra a koronavírus harmadik hulláma miatt – nyilatkozta a Blikknek Dr. Szabó László, a Heim Pál Kórház belgyógyászatának osztályvezető főorvosa. Szabó doktor szerint egyre fiatalabb betegek érkeznek hozzájuk, vannak két-három hetes újszülöttek is, akik elkapták a vírust.

Azt is elmondta, hogy február előtt egy gyereket sem kellett a Heim Pálban lélegeztetőgépre tenniük a covid miatt, ám azóta három esetben is használni kellett a gépet. A főorvos úgy kalkulál, hogy az elmúlt hat hétben körülbelül megháromszorozódott a koronavírus miatt bekerült gyerekek száma.

Szabó doktor az üzeni a szülőknek: a Heim Pál sürgősségi ambulanciája állandóan fogadja a betegeket, beutalóval vagy anélkül. Ott lehetőség van pontos diagnózisra, és a jól felkészült szakemberek el tudják dönteni, hogy a gyerek igényel-e kórházi, akár intenzív osztályos kezelést, vagy nyugodtan hazamehet.

A lényeg az, hogy jelentkezzenek időben, ha beteg a gyermekük, mert a járványnak ebben a hullámában azt tapasztaljuk, hogy a gyermekek állapota is romolhat.

A szülő figyelje a gyermekét, és ha beteg, ne féljen jelentkezni vele. Majd a szakember eldönti, hogy be kell-e avatkoznunk – figyelmeztet az orvos.

Forrás: NLC

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: