Budapest, 2018. október 31. Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció (DK) vezérszónoka felszólal az egyes belügyi tárgyú és más kapcsolódó törvények módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2018. október 31-én. MTI/Soós Lajos
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

 A DK írásbeli kérdéssel fordul Orbán Viktorhoz

Az ATV készített riportot az ukrán-magyar határ közelében, ahol a helyiek szerint tömegével, minden korlátozás nélkül érkeznek az emberek Ukrajnából.

A hírek szerint nem csak a magyar adófizetőktől kapott nyugdíjukat felvenni vagy vásárolni járnak át a határon, hanem oltakozni is, mert itt ingyen kapnak oltást, míg Ukrajnában ezért félmillió forintot kellene fizetniük.

A Demokratikus Koalíció írásbeli kérdéssel fordul Orbán Viktorhoz, hogy megtudja: hány határon túli kettős állampolgár jutott eddig oltáshoz a magyar készletekből?

Melyik vakcinából pontosan mennyit használtak eddig fel, hány Pfizer, Moderna és AstraZeneca fogyott el határon túliak oltására? Kik végzik a határon túliak oltását, esetleg ez is a magyar háziorvosok feladata?

Mivel a kormány szándékosan nem élt az összes, Magyarországnak lakosságarányosan elérhető uniós vakcinával, a legfontosabb kérdés, hogy a kormány vajon a határon túli kettős állampolgárokkal is kalkulált-e a vakcinák berendelésekor?

A DK azonnali válaszokat és konkrét adatokat követel. Jogunk van tudni, hogy hány, az EU által magyar adófizetőknek küldött oltást használtak fel határon túli kettős állampolgárok beoltására!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: