Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ráférne a teljesítményfokozó Orbánra meg a kormányra, hogy hatékonyabb legyen a vírus leküzdésében. A valós problémákba beletörik a foga – mondta Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, az ATV Egyenes beszéd című műsorában hétfőn.

Bízok benne, hogy a kormány megváltoztatja a véleményét az érettségik ügyében, mint ahogy most legutóbb a gyermekfelügyelet kérdésében is megváltoztatta.

„Ha nem hagyományos év van, (…) akkor nem lehet hagyományos az érettségi sem”. A szocialisták szerint csak írásbeli érettségi vizsgát kellene tartani, és szóbelit csak ott, ahol emelt szintnél ezt megkövetelik. Emellett „keményen” be kellene tartani a járványvédelmi óvintézkedéseket a vizsgáknál.

 „Nem lett volna a kormánynak 2010 után elég ideje meg fölhatalmazása arra, hogy az egészségügyben a reformokat véghezvigye?”

A kormány „a járvány közepén csinált egy 5500 fős leépítést” az egészségügyben, ennyi orvos és szakdolgozó hagyta el a pályát. „Mintha olyan jól állnánk ” – jegyezte meg.

 Kérdésre elmondta: az ellenzék nem követelt több támogatást a lezárt gazdasági szektoroknak, mint amit a kormány ígért; azt viszont a kabinet bevallottan nem adta oda. „Probléma lesz”, ha a márciusra ígért támogatás is csak ígéret marad, mint a vendéglátósoké – húzta alá.

Amit az MSZP kér: ne érje a munkavállalót hátrány azért, mert lezárják az iskolákat és a gyermekekkel otthon kell maradni. Ezért javasolják a 100 %–os táppénzt és a bérkompenzációt


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: