Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Február közepéhez képest tovább romlott a koronavírus miatti halálozási helyzet Magyarországon.

Lakosságszám-arányosan akkor a világ 12. legrosszabbul teljesítő országa voltunk, most már a 9. És már csak eggyel van előttünk Olaszország, emlékezetes, a járvány első hullámában ott volt a legrosszabb a helyzet, drámai képsorok jöttek az olasz kórházakból – ez derül ki a Portfolio.hu összeállításából.

Eddig 15765 fő halt meg Magyarországon a koronavírus miatt, 1 millió főre vetítve ez 1635 főt jelent. (És mivel a harmadik hullám nagyon erős idehaza, ebből az következik, hogy a következő hetekben is sajnos tovább emelkedő számokat fogunk látni idehaza.) Az olaszoknál jelenleg 1644 ez a szám.

A legmagasabb halálozási számok kivétel nélkül európai országokban vannak. Két törpeállam, Gibraltár és San Marino vezeti ezt a negatív listát, ha ezt a két miniállamot nem számítjuk, akkor a cseheknél a legcudarabb a helyzet, ott 2000 felett van az 1 millió főre eső áldozatok száma.

A közép-európai térségből még Szlovéniában rosszabb a helyzet, mint nálunk.

„Mindez azt mutatja, hogy Magyarország az első hullámban látott kiváló teljesítmény után (elfojtott járvány, nagyon alacsony halálozás) a második hullámban felzárkózott a világ legrosszabbul teljesítő országai közé. Sok olyan országgal mutat azonos teljesítményt, ahol az első és a második hullám is megterhelte az egészségügyi ellátórendszereket” – értékeli az adatokat a Portfolio.hu.

„Leginkább az áldozatok száma mutatja meg azt, hogy egy országban valójában mekkora lehetett a járványhullám, hiszen a teszteléssel kimutatott pozitív esetek száma nagyban függ attól, hogy egy ország hány tesztet végez.” (A halálozási statisztika értékelésénél még figyelembe kell venni, hogy a legtöbb ország azt a módszert választja, amit Magyarország is, miszerint ha egy beteg akkor hal meg, amikor pozitív a koronavírus tesztje, akkor ő a járvány áldozata.)

Forrás: 24.hu     Kép: Mfor.hu

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: