Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az egyre csak romló járványhelyzet további szigorításokat tesz szükségessé

Az óvodákat és az általános iskolákat április 7-ig bezárjuk – jelentette be Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón.

Emellett még arról is tájékoztatott, hogy “az üzleteket március 8-tól március 22-ig bezárjuk.” Ez alól kivétel a patikák, az élelmiszerboltok, a drogériák és a benzinkút lesznek.

Hozzátette: március 22-ig minden szolgáltatás szünetel. Ez alól kivétel lesz a magánegészségügy.

 

A miniszter azzal kezdte a tájékoztatót: “A kormány meghozta a legfontosabb döntéseket. A számok világosak, a tendencia növekszik. A harmadik hullám erősebb, mint a második.” A kormány által megkérdezett vírusszakértők, statisztikusok, orvosok határozott szigorítást javasoltak. A döntésben -szögezte le – szerepet játszott, hogy a Magyarországon Európában az egyik legmagasabb a reprodukciós ráta.

Ha most nem zárnánk, akkor az újraindítás is későbbre tolódna. Azért kell most zárnunk, hogy mielőbb nyithassunk.

Gulyás Gergely elmondta: terveik szerint március 22-e után elkezdődhet az ütemezett nyitás, ha a napi fertőzésszámok visszaesnek az intézkedések hatására. Ehhez azonban kérte a lakosság együttműködését, akiktől az új korlátozások fegyelmezett betartását kérte a miniszter.

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: