Szabó Tímea, Párbeszéd
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Orbán Viktornak elment a maradék esze! Eddig is veszélyben volt a betegellátás, eddig is kóros orvos- és nővérhiány volt, de a káoszkormányzás koronázatlan királya most tudatosan arra készteti a kórházi dolgozókat, hogy tömegesen mondjanak fel a járvány kellős közepén!

Komplett kórházi osztályok állnak le, műtőkben kapcsolják le a villanyt, beteg maradnak ellátatlanul csak azért, mert Orbánnak a leghalványabb fogalma sincs arról, hogy a járvány 3., eddig talán legsúlyosabb hullámában mi történik körülötte.

Orbán Viktor alkalmatlan arra, hogy kézben tartsa az irányítást, ezzel százezrek életét sodorja közvetlen veszélybe.

Felszólítjuk Orbán Viktort arra, hogy azonnal függessze fel a járvány idejére az orvosok új szolgálati jogviszonyról szóló szabályok hatályba lépését, a szakdolgozók jogállására vonatkozó változásokat és a háziorvosi praxisközösségek kialakításának folyamatát, mert végérvényesen ránk dől ez az egész káosz!

„Csupa rossz hírem van. A helyzet úgy fest, hogy az egész eddig tapasztalt járvány legnehezebb két hete előtt állunk.” – mondta Orbán 5 nappal ezelőtt. Ehhez képest úgy látja, hogy ez a legalkalmasabb idő arra, hogy az orvosokat vállalhatatlan munkafeltételekbe kényszerítse, az ápolókat kizsigerelje, a háziorvosokat pedig homályos feltételekkel praxisközösségbe szervezze.

A Jahn Ferenc Kórház belgyógyászata működésképtelen lett, a Szent Imre Kórház intenzív osztályán lekapcsolták a villanyt, a szegedi klinikai ellátás a bedőlés szélén áll, és még sorolhatnánk.

A végsőkig kivéreztetett egészségügy az utolsókat rúgja. Az orvosok, ápolók kimerültek, egyre nő a koronavírus fertőzöttek száma, és az oltások terén is teljes káoszról számolnak be a háziorvosok.

A világon nincs olyan kormány, amelyik ebben a helyzetben olyan feltételeket szabna az orvosoknak, hogy hol nem vállalhatnak másodállást, az ápolóknak, hogy „ha lehet, ne csökkenjen a fizetésük”, és a háziorvosokat, hogy fél nap alatt döntsenek a helyi polgármesterekkel, hogy komplett megyékben hogy fogják ellátni az ügyeleti rendszert. A fenti három csak néhány példa arról, hogy szó szerint milyen szerződési feltételekkel néznek szembe ma ezek az egészségügyi dolgozók.

Orbán Viktor kormánya nem csak giga tolvaj, ahol dubaji világkiállításra 21 milliárdot, Semjén vadászkiállítására 64 milliárdot vagy motorversenyre 65 milliárdot lopnak el az emberektől, hanem embertelen, gonosz és aljas is.

Orbán azonnal függessze fel a betegellátás átszervezését, kérjen bocsánatot, és adja meg az egészségügynek, ami jár: pénzt és megbecsülést! Itt a mi életünkkel is szórakoznak!

’22-től az új kormány pedig partnernek fogja tekinteni az egészségügyi dolgozókat, akiknek nem csak a legnagyobb köszönet jár a járvány alatt végzett munkájukért, hanem pénzbeli és erkölcsi megbecsülés is! #Párbeszéd

Forrás: Szabó Tímea közösségi oldala

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: