Megosztom másokkal is:
  • 418

Nagyon nehéz hetek várnak ránk, soha komolyabban nem kellett venni ezt a járványt, mint most – mondta Müller Cecília az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján.

A tiszti főorvos ismertette, hogy hétfőre 4326 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid–19), ezzel 432 925 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 84 beteg, így az elhunytak száma 15 058 főre emelkedett. Kórházban 5679 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 537-en vannak lélegeztetőgépen.

A tiszti főorvos beszámolt róla, hogy a koronavírus variánsai miatt erőteljes, intenzív emelkedés indult Magyarországon. Mint mondta, péntek óta jelentősen megemelkedtek a járványügyi adatok: a hétvégén 672 fővel lett több a kórházban ápoltak száma, és péntek óta 86-tal emelkedett a lélegeztetőgépen kezeltek száma is.

Rendkívül fontos, hogy betartsuk a szabályokat, védelmi intézkedéseket. Jó hír, hogy a beadott oltások száma jelentősen emelkedett az előző héten.

Ötféle vakcina áll rendelkezésre, és próbálják előteremteni a szükséges mennyiséget: hajnalban 280 ezer adag Szputnyik V vakcina indult el Budapestre, ebből 100 ezer már a második adag. Emellett már tízmillió fölé emelkedett a lekötött Pfizer-vakcinák száma– ismertette Müller Cecília. Megköszönte mindenki munkáját, aki az oltakozásban, védekezésben részt vesz. A tiszti főorvos beszámolt róla, hogy változott az oltási stratégia. Mint rámutatott:

A KÖVETKEZŐ HETEKBEN MINDEN RENDELKEZÉSRE ÁLLÓ VAKCINÁT ELOLTANAK.

Erre azért van szükség, hogy mindenki a lehető leggyorsabban oltóanyaghoz jusson. Eddig 685 247 fő kapott oltást, közülük 251 691 fő már a második oltását is megkapta. A tiszti főorvos hozzátette: az Európai Unióban Magyarország a harmadik legjobban átoltott ország, jelenleg 6,94 százalékon áll az ország, az uniós átlag pedig 4,9 százalék.

A következő hetekben nagymértékű emelkedésre számítanak, mert a szennyvízben is emelkedik a koronavírus örökítőanyagának a jelenléte, különösen Kecskeméten, Békéscsabán és Budapesten. A tiszti főorvos elmondta:

HA ÍGY EMELKEDNEK A SZÁMOK, ÚJABB JÁRVÁNYÜGYI INTÉZKEDÉSEK BEVEZETÉSÉRE IS SZÜKSÉG LEHET.

Szigorítottak a beutazási szabályokon
Kiss Róbert, az ügyeleti központ vezetőhelyettese elmondta: március 15-én éjfélig meghosszabbította a kormány a szigorított határőrizetet, így már hat hónapja érvényben van a járványveszély miatt elrendelt határzár.

Forrás: Index

 


Megosztom másokkal is:
  • 418

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

-- hirdetés --
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

-- hirdetés --