Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A kormány elismerte az RTL Híradónak, hogy szándékosan nem kötötték le a Magyarországnak járó uniós vakcinák egyikét, a Modernát.

Úgy fogalmaztak: a Pfizer kedvezőbb szállítási feltételeket és vásárlói árat tudott biztosítani, így eddig nem látták szükségét további Moderna dózisok megvásárlásának.

A kormány tehát “nem látta szükségét” annak, hogy a magyarokat biztonságos, Európában is engedélyezett vakcinákhoz juttassa a járvány kellős közepén.

Ez az Orbán-kormány tízéves fennállásának legviszolyogtatóbb és legfelháborítóbb beismerése.

A Demokratikus Koalíció szerint ezzel bebizonyosodott, hogy a Fidesz pártpolitikai kérdést csinált az oltásból is, ezért tudatosan nem rendelt be elegendőt az uniós vakcinákból, hogy tovább folytathassa az EU-ellenes kampányt.

Ráadásul volt képük azzal érvelni, hogy a biztonságos Moderna vakcinának nem volt kedvező az ára, miközben az engedélyezetlen kínai vakcina a duplájába kerül, és miközben korábban azt mondták: nem számít az ár, ha emberéletekről van szó.

A DK szerint ezzel világossá vált: Orbán Viktornak fontosabb a hatalom, mint bárkinek az egészsége vagy élete ebben az országban.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: