during the UEFA EURO 2016 Group F match between Austria and Hungary at Stade Matmut Atlantique on June 14, 2016 in Bordeaux, France.
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Már több mint kétezren írták alá a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) egyházi státuszának visszaállítása érdekében indított petíciót. Ráadásul a támogatók száma folyamatosan nő.

A petíció Iványi Gábor szervezete, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) egyházi státuszának visszaállítása érdekében indult pénteken délelőtt.

Az aláírások száma folyamatosan nő – van aki csak szolidaritását fejezi ki, de sokan a kormány jogtiprása ellen emelnek szót – írja a Népszava.

Az online aláírásgyűjtésre azért van szükség, mert 2017 óta semmilyen kártérítést nem fizet a magyar állam a MET-nek, sőt, újabb több száz milliót elvont az Adó- és Vámhivatalon keresztül a szervezettől.

Ráadásul egyoldalúan, az egyház tagjainak határozott akarata ellenére, vallási tevékenységet végző egyesületté silányította a szervezetet.

A petíció elindítói felhívták a figyelmet: ha nem történik változás, a magyar állam nem ül tárgyalóasztalhoz és nem követi a magyar Alkotmánybíróság, a Velencei Bizottság és a Strasbourgi Emberi Jogi Bíróság iránymutatását, akkor nem tudják folytatni a jó lelkiismerettel vállalt és eddig tisztességesen végzett feladataikat.

Hangsúlyozták, hogy a tőlük elvett pénzből nem egyházuk hitéleti tevékenységét finanszírozták, hanem a legszegényebbeknek adtak reményt gyógyulásra, a mindennapok méltó megéléséhez vagy jövőjük építéséhez.

Kérjük össza meg másokkal is ezt a cikket, ezzel segítve a kisegyháznak visszaszerezni az egyházi státuszát, amit Orbánék elvettek, ezzel ellehetetlenítve a MET működését


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: