Orbán Viktor 2017 november - Fotó: OV Facebook
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese vasárnapi sajtótájékoztatóján kijelentette: a kormány elismerte az RTL Híradónak, hogy szándékosan nem kötötték le a Magyarországnak járó uniós vakcinák egyikét, a Modernát.

“A kormány szó szerint a következőt válaszolta az RTL Híradónak: “a Pfizer/BioNTech és a Moderna oltóanyaga hatásmechanizmusában nagyon hasonló, azonban a Pfizer kedvezőbb szállítási feltételeket és vásárlói árat tudott biztosítani, így eddig a Magyar Kormány nem látta szükségét további Moderna dózisok megvásárlására.”

A kormány tehát – nem árt megismételni – “nem látta szükségét” annak, hogy a magyarokat biztonságos, Európában is engedélyezett vakcinákhoz juttassa a járvány kellős közepén. – foglalta össze a politikus, kiemelve, ez az Orbán-kormány tízéves fennállásának legviszolyogtatóbb és legfelháborítóbb beismerése.

Arató Gergely közölte, a Demokratikus Koalíció szerint gyilkossággal felérő bűn, hogy a kormány “nem látta szükségét” a magyaroknak járó uniós vakcinák beszerzésének.

“Ehhez ráadásul van képük azzal érvelni, hogy a biztonságos Moderna vakcinának nem volt kedvező az ára, miközben az engedélyezetlen kínai vakcina ennek éppen a kétszeresébe kerül.

A DK szerint ezzel bebizonyosodott, hogy a Fidesz pártpolitikai kérdést csinált az oltásból is, ezért tudatosan nem rendelt be elegendőt az uniós vakcinákból, hogy tovább folytathassa az EU-ellenes kampányt.

Legyen világos, Orbán Viktornak fontosabb a hatalom, mint bárkinek az egészsége vagy élete ebben az egész országban. Orbán Viktort nem érdekli, hogy hány tisztességes magyar embert fog megölni azzal, hogy nem hozta be a biztonságos uniós vakcinát, őt csak az érdekli, hogy folytassa a brüsszelezést és megtartsa a hatalmát a jövő évi választáson.” – magyarázta a frakcióvezető-helyettes.

“Ez ma a magyar kormány, bennük kellene nekünk, magyaroknak megbíznunk, hogy átvészeljük a járványt és a válságot.” – tette hozzá Arató.

“Nem tudom elégszer idézni: a kormány “nem látta szükségét” annak, hogy biztonságos uniós vakcinához juttasson minket, magyarokat.

A kormány “nem látta szükségét” annak, hogy minél hamarabb be legyünk oltva és túl legyünk a járványon. Mert az szerintük drága.” – hívta fel ismét a figyelmet a politikus. Hangsúlyozta, ehelyett annak látták szükségét, hogy a biztonságos uniós vakcina árának duplájáért hozzanak ismeretlen és engedélyezetlen kínai vakcinát, mert így tovább lehet szidni az Európai Uniót.

“Mi ez, ha nem hazárdjáték a magyarok életével, mi ez, ha nem a magyarok egészségének és életének az alárándelése egy gyomorforgató pártpolitikai játszmának?” – tette fel a kérdést zárásként a politikus.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: