Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Radványi Katalin a tünetek jelentkezésekor amint tudott, lehúzódott az útról, de míg őt mentő szállította a kórházba, a közterület-felügyelők 15 ezer forintra megbüntették, mert parkolásakor nem tartotta be az ötméteres távolságot a kereszteződés után.

A nő január 22-én éppen a körzeti orvosához tartott, amikor nyomni kezdett a mellkasa, zsibbadt a karja és olyan érzése volt, mintha kést vágtak volna a hátába.

Azonnal tudta, hogy nagy a baj, de összeszedte minden erejét és autójával megállt egy kereszteződés után, hogy mentse a mellette ülő, fogyatékossággal élő fia és saját, illetve a többi autós életét – számol be az esetről a Blikk.

Ebben az állapotban pedig nem tudott koncentrálni, hogy szabályosan parkolja le autóját, ezért a közterület-felügyelők 15 ezer forintra büntették, mert nem tartotta be az ötméteres távolságot a kereszteződés után.

“Érthető, hogy megbüntettek, hiszen nem tudhatták, hogy mi történt. Ugyanakkor felháborítónak tartom, ahogyan beszéltek velem a közterületesek” – mondta a lapnak a már otthonában lábadozó Katalin, akinek nem engedték el a büntetést a történtek ellenére sem.

“Először azt mondták, hogy vigyem be a zárójelentést és a háziorvostól egy igazolást, illetve írjak egy kérvényt, hogy engedjék el a büntetést.

Amikor ez meglett, kioktattak, hogy márpedig ezt a büntetést ki kell perkálni, mert amit ők kiszabnak, azt ki kell fizetni, fordulhatok én akár az államelnökhöz is. Ezután a férfi – mint kiderült, ő tette az autómra a büntetést – feletteséhez fordultam.

Azt kértem, hogy vizsgálják ki az ügyet és együtt hallgassuk vissza a hangfelvételt is, de ez sem történt meg” – mondta a nő, aki amint tudott, intézkedett, hogy az autóját elvigyék a helyszínről.

A VI. kerületi Terézváros Önkormányzat Közterület-felügyelet sajtófőnöke, Gerencsér Mária – Dobos Ágnes igazgató nyilatkozata alapján – közölte: a méltányosságot a rendőrség ítélheti meg, jogszabály alapján, a közterület-felügyelet munkatársai nem mérlegelhetnek. Katalin csak azt nem érti, akkor miért kérték be tőle a dokumentációt.

“Tekintettel arra, hogy nem objektív felelősség a szabálytalan parkolás, figyelembe kell venni az igazolt körülményeket. Objektív felelősségi körbe tartozik a sebességtúllépés, a kötelező haladási irány figyelmen kívül hagyása, súlyos KRESZ-szabály megsértése, de a szabálytalan várakozás nem” – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Kovács Kázmér ügyvéd, szakjogász.

atv.hu


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: