Rendőrség - Fotó: Trend FM
Megosztom másokkal is:
  • 302

Többször kezdett már érthetetlen tombolásba és harapdálásba az a férfi, aki csütörtökön reggel valószínűleg egy késsel sebesítette meg egy utas arcát a 151-es buszon, mert a nő a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatóival és korábbi oktatóival szolidaritást vállaló Free SZFE maszkot viselte – írja a Telex.

Korábban több hasonló ügyben is érintett volt az a bizonyos Ó. Bence, akit a tegnapi támadás után 8 órával már meg is találtak a hatóságok.

„Ő egy nyomorult sorsú gyerek, de egyáltalán nem hülye”

Ezt már Torzsa Sándor MSZP-s képviselő és a Societas elnöke mondta el a Telexnek.  A ferencvárosi politikust ugyanis többször is szembesítették Ó. Bencével, miután a férfi 2019. április 18-án az MSZP aláírásgyűjtő aktivistáinak ment neki a Móricz Zsigmond körtéren.

Torzsa akkor úgy nyilatkozott a támadásról, hogy a férfi az egyik szocialista „kolléganőt elkezdte lelocsolni a palackban lévő piros löttyel”, majd hozzávágta a palackot, miközben hangosan szidta az MSZP-t.

Torzsa ekkor lépett oda megvédeni a társát, mire a férfi nekitámadt:

nekem esett, levitt a földre, a kezembe harapott. Ezután eldurvult a dolog: a kabátomat a fejemre tekerte, azzal fojtogatott.

A dulakodás nagyjából két percig tarthatott, végül az ott lévő járókelők és a többi szocialista választotta szét őket. Torzsa kihívta a rendőrséget, és feljelentést tett a támadó ellen, aki elfutott a helyszínről. A rendőrök akkor viszont elfogták a férfit, garázdaság miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek a letartóztatására.

Az ügy azóta a bíróságra került, Torzsát háromszor is visszaidézték. A Fővárosi Törvényszéken rákérdeztünk, hol tart most a büntetőügy, amint válaszolnak, frissítjük a cikket.

A 2019-es támadás után az újságíró megkereste Torzsa Sándort. A politikus ekkor felismerte azokon a fényképeken a támadót, amit még az újságíró készített Ó. Bencéről a Corvin-negyednél.


Megosztom másokkal is:
  • 302

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

-- hirdetés --
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

-- hirdetés --