Rácz Zsófia
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A fiatalokért felelős helyettes államtitkár az ELTE Politológus Műhelyének beszélgetésén vett részt.

Az eseményen Rácz azt mondta: – írja a Népszava –: a diploma hiánya nem hátráltatja, ugyanis „nem kell olyan munkákat végeznie, amihez komoly szakmai végzettség szükséges.

A Népszava ezen a ponton emlékeztet: Rácz először éppen azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy 2019-ben még törvényt is módosítottak azért, hogy megfelelő diploma hiányában betölthesse pozícióját.

Az államtitkár később azt is elmondta: hogy nem tekint magára politikai kinevezettként, és hangsúlyozta, hogy a törvény is szakmai felsővezetőként határozza meg a helyettes államtitkári pozícióját.

Ezen a ponton ellent is mondott korábbi mondatának, miszerint nem olyan a feladatköre, amihez szakmai végzettség kell – hívja fel a figyelmet a Népszava.

Rácz egyébként azt mondta: mindenképp szeretné megszeretni jogi diplomáját, hogy a megszerzett tudással „komplexen láthassa át” a problémákat.

Saját elmondása szerint Rácz feladatai előkészíteni az ifjúságügyhöz tartozó szakmai munkaanyagokat, és kapcsolatot tartani az ifjúsági szervezetekkel, hogy a szakmai javaslatokat becsatornázzák a kormányzati döntéshozatalba. Az államtitkár ezt „nehéz, de változatos” munkaként értékelte.

Rácz kérdésre válaszolva azt mondta: nincs ráhatása a felsőoktatásra, és noha kapcsolattartóként írta le magát. Valamint hozzátette: szerinte a Színház és Filmművészeti Egyetem tiltakozó hallgatóinak véleménye „nélküle is eljutott” a döntéshozókhoz.

atv.hu


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: