Oszd meg ezt a hírt, hogy ne csak a Fidesz hazugságai terjedjenek:

Kövér László megpödörte bajuszát és azzal a lendülettel megfenyegette a Covid 2021 Vizsgálóbizottságot!

Az imént levelet kaptam Kövér Lászlótól, amelyben házmester úr „emlékeztet” arra, hogy az ellenzék által felállított, a kormány járványkezelésének részleteit feltáró vizsgálóbizottság szerinte alkalmas arra, hogy megtévessze a nyilvánosságot, ezért fejezzük be gyorsan. Kövér szerint a bizottság egy „jogalap nélkül” működő „látszatbizottság”, és különben sem engedélyezi, hogy használjuk az „országgyűlési vizsgálóbizottság” elnevezést, „nem kelthetjük a hivatalos parlamenti eljárási látszatát”, és nem gyakorolhatjuk a vizsgálóbizottság részére rendelkezésre álló jogosítványokat. Eddig a Kövér ellenőr pánikrohama, és akkor nézzük a valóságot:

1. A bizottság hivatalos neve Covid 2021 Vizsgálóbizottság. Ebben sem a parlament, sem az Országgyűlés szavak nem szerepelnek, úgyhogy semmi szükség az ő engedélyére.
2. Az ellenzéki pártok február 1-jén kezdeményezték az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását, amelynek keretében javasolták egy parlamenti vizsgálóbizottság felállítását. A Fidesz-KDNP távol maradt az üléstől. Az ellenzéki pártok tudomásul vették, hogy a kormánypártoknak nem érdeke, hogy egy független szakértőket meghallgató bizottság segítse a közvélemény alaposabb tájékozódását járványügyben, ezért bejelentették, hogy a Párbeszéd, a DK, a Jobbik, az LMP, az MSZP és a Momentum a Fidesz-KDNP részvétele nélkül felállít egy független vizsgálóbizottságot.
3. A Covid 2021 Vizsgálóbizottság minden ülésen hangsúlyozza, hogy továbbra is várják a kormánypártok képviselőit, hogy csatlakozzanak a bizottság munkájához.

4. Egyébként pedig az Egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. (II. 24.) OGY határozat 6.§-a, a csoportalakításról értelmében „a képviselők – a képviselői tevékenységgel összefüggő célra – más csoportokat hozhatnak létre, amelyek nem minősülnek képviselőcsoportnak.” Ezen passzus értelmében a képviselőnek amúgy is joga van egy csoportot létrehozni, amely ebben az esetben vizsgálatot folytat le.
Eddig a tények.

Kövér Lászlónak küldök egy hivatalos levelet is, de itt is szeretném leszögezni: pontosan tudjuk, Orbán Viktor és tolvaj bandája fél. Fél, mert nem érdeke, hogy kiderüljön, a lopáson kívül gyakorlatilag alig foglalkozott bármivel is a járvány során.
Üzenem Kövér Lászlónak, hogy az elnevezés teljesen jogszerű, a bizottságnak pedig minden jogalapja megvan a működésre.

Üzenem Kövér Lászlónak, hogy a nyilvánosságot Orbán Viktor és kormánya téveszti meg akkor, amikor novemberben még 20 ezer nézős focimeccseket engedélyeztek, azt a látszatot keltve, hogy az biztonságos, miközben meredeken ívelt felfelelé az elhunytak száma, Európa egyik legrosszabb halálozási mutatóit produkálva itthon.
Üzenem Kövér Lászlónak, hogy a nyilvánosságot Orbán Viktor és kormánya téveszti meg akkor, amikor a vakcinakáoszban össze-vissza hazudozik az oltóanyagokról, ezzel teljes bizonytalanságban tartva milliókat.

Üzenem Kövér Lászlónak, hogy a nyilvánosságot Orbán Viktor és kormánya téveszti meg akkor, amikor azt hazudja, hogy három hónapon belül mindenkinek lesz munkája, miközben a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat hivatalos adatai szerint januárban 299 ezer regisztrált munkanélküli volt az országban, 30%-kal többen, mint egy évvel korábban. Ez – a családokat beleszámolva – egymillió embert is érinthet!

Üzenem Kövér Lászlónak, hogy a nyilvánosságot Orbán Viktor és kormánya téveszti meg akkor, amikor a munkavállalók és a vállalkozások megsegítéséről beszél, miközben a gazdaságvédelmi alap 3600 milliárd forintjából 2500 milliárdot elloptak Mészáros Lőrincnek, Szíjj Lászlónak, Semjén vadászkiállításának és a többi haver beteg hobbijának. Csak egy példa: a 120 ezer vendéglátóhelyből már csak 40 ezer működik, többek között ez is a Covid 2021 Vizsgálóbizottság ülésén derült ki.

Végül üzenem Kövér Lászlónak, hogy folytatjuk a munkát, nem érdekel minket a fenyegetőzése. Az igazság elhallgattatása helyett mi lenne, ha a változatosság kedvéért most az embereken próbálnának meg segíteni? Azon, hogy meggyógyuljanak és azon, hogy ha elvesztették a munkájukat, akkor pótolják a kiesett bérüket. Ha nem nézték volna meg, egész Európában megint nálunk emelkedik legmeredekebben az új fertőzések száma.

Nagyon szeretnénk ha ennek már vége lenne, de ehhez be kell fejezni a káoszkormányzást, a lopást, a hazudozást!
Ja, és a Covid 2021 Vizsgálóbizottság következő ülésén – most pénteken – többek között Karácsony Gergely főpolgármestert hallgatjuk meg az Orbán-féle önkormányzati kifosztásról, a tesztelésről, a számokról. Úgyhogy ráérzett, házmester úr: önök most bajban vannak.

A levél itt olvasható: https://parbeszedmagyarorszagert.hu/files/public/kover_laszlo_levele.pdf

 

Forrás: Szabó Tímea közösségi oldala

 


Oszd meg ezt a hírt, hogy ne csak a Fidesz hazugságai terjedjenek:

Ne maradj le a BalraMagyar híreiről!
Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Ezeket olvasta?

Molnár Csaba nagyon kiakadt Magyar Péterre – “Magyar Péter hazudik”

Magyar Péter vagy hazudik, vagy nőnek tartja magát, vagy nem tiszteli a nőket védő szabályokat. Az Európai Parlament Alkotmányügyi Bizottsága megválasztotta az alelnökeit. Magyar Péter...

Gyászol az ország: Elment gyermekkorunk kedvenc alkotója

Gyászol az ország. Hétfő éjjel, 97 éves korában elhunyt Kertész György, a Vízipók-Csodapók zseniális írója. Halálhírét fia búcsúzó posztja révén tudtuk meg, amelyből kiderült, hogy...

Felrobbant az internet Majka szavai után: Puzsér úrnak nagyon kijárt már egy lángos…

Korábban beszámoltunk róla, hogy a Pesti Srácok újságírója Ábrahám Róbert egy közéleti vitát úgy rendezett Puzsér Róbert publicistával, hogy egy személyes találkozás alkalmával arcon...

Súlyos bajban van Orbán – Brüsszel eddig tűrt neki

Túlzottdeficit-eljárás indul Magyarország ellen is a közeljövőben – tudta meg az atv.hu a Pénzügyminisztériumtól. „Az Európai Bizottság döntése alapján hét országgal szemben indul túlzottdeficit-eljárás, tehát ez nem...

Orbánék buktak a bíróságon: Példaértékű pert vesztettek

Az állami tulajdonú Nemzeti Sportügynökség 2022 őszén szerezte meg a Nemzeti Sport (Orbán Viktor kedvenc lapjának - szerk.) kiadói jogait, meg nem erősített sajtóértesülések...

Orbán megint beégett: Juszt László feltette a 10 pontos kérdést

Oroszország jelentős lépést tett a nemzetközi kereskedelem terén azzal, hogy megemelte a "barátságtalan országokból" érkező fogyasztási cikkek importvámját. Az érintett termékek között szerepelnek a...

Orbánék máris toporzékolnak: Gyurcsány Ferenc nagyon lerendezte őket

Gyurcsány Ferenc a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke közösségi oldalán osztott meg egy fontos írást, amely leleplezte a mai hatalmat: Amíg a radikális szélsőjobb bomber dzsekit...

Komjáthi Imre összeakaszkodott Mészáros Lőrinccel

Mészáros Lőrinc már hosszú ideje nem gázszerelő, hanem tehetős kormánypárti oligarcha  - Komjáthi Imre az MSZP pártelnöke hosszasan levezette miért is kell megadóztatni Mészárost. A...