2018. január 10. Ungár Péter (LMP) interjú. Fotó: Vajda József
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az LMP-s parlamenti képviselő szerint „amíg a szabad kereskedelmen alapuló világrendszert nem változtatjuk meg, addig nem fogunk tudni a klímaváltozással szemben valódi küzdelmet folytatni”.

Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja, a párt országgyűlési képviselője az InfoRádiónak azt mondta a Momentum miniszterelnök-jelölti bejelentéséről, hogy jónak tartja a nyílt versenyt az ellenzéki pártok között.

„Jó, hogy minél többen részt vesznek ebben a nyílt versenyben, hogy majd közösen Orbán Viktor kihívóját a választó polgárokkal együtt meg tudjuk találni.

Ugyanakkor mi azt gondoljuk, hogy se Magyarországnak, se a magyar ellenzéknek nem az az érdeke, hogy liberális jelölt álljon Orbán Viktorral szemben, úgy látjuk, zöldpolitika nélkül nem lesz kormányváltás.

A Momentum és miniszterelnök-jelöltje nem zöld, hanem liberális, nem a természetet tartja a legfontosabbnak, hanem a profitot, nem az embereket, hanem a piacot”

– mondta Ungár Péter.

Az LMP képviselője szerint nem elég az, amit Fekete-Győr András mondott, hogy Paks 2-t leállítják, és hogy 2035-től már csak elektromos autót szeretnének üzembe helyeztetni Magyarországon, hiszen a momentumos jelölt azt is kinyilvánította, hogy az atomenergiát elfogadhatónak tartja.

„Mi nem tartjuk elfogadhatónak az atomenergiát – reagált az ellenzéki politikus a momentumos bejelentésre. – Amúgy Szél Bernadett amikor az LMP-ben volt és nem a Momentumban, akkor ő sem tartotta elfogadhatónak az atomenergiát.”

Ungár Péter szerint az elektromos mobilitás fontos eszköz a zöld átállásban, de először strukturális átállásra van szükség:

„Amíg azt a gazdasági rendszert nem változtatjuk meg, amelyben egy kétezer kilométerről származó jégsaláta olcsóbb, mint a harminc kilométerre termesztett, amíg a szabad kereskedelmen alapuló világrendszert nem változtatjuk meg, addig nem fogunk tudni a klímaváltozással szemben valódi küzdelmet folytatni.”

A képviselő az LMP leendő miniszterelnökjelölt-állításával kapcsolatban nem árult el semmit, azt mondta, ez ügyben a párt majd a kellő időben meghozza döntését.

via: Infostart


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: