Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Azt hiszem kezd egészen rossz irányba elmenni a Momentum politikája.

Egy barátommal beszélgettem, aki felhívta a figyelmemet arra az apró tényre, hogy az előválasztás arról szól, hogy megtaláljuk a Fidesszel szemben a legmegfelelőbb kihívót. Ebben mindenki egyet is ért. De mi a helyzet azokkal a körzetekkel, ami nem a Fidesz kezén vannak?

Ugyanis ott nem kell keresni senkit a Fidesszel szemben. Hiszen egy ellenzéki jelölt, főleg ha többször is legyőzte a Fideszt akkor joggal kijelenthetjük, hogy a legjobb jelöltje a körzetnek.

De úgy néz ki a Momentum máshogyan gondolkodik ebben a kérdésben. Ugyanis a vitatott zuglói körzet mellett úgy néz ki, hogy az MSZP-s Burány Sándorral szemben is felállított a Momentum egy jelöltet.

Aki kevéssé ismerné Burány nevét – Ő az az MSZP-s politikus, aki átült a Párbeszéd frakciójába, hogy a pártnak megalakulhasson a frakciója Bősz Anett kiugrása után. Kevéssé lehetne azzal vádolni, hogy nem lenne ezek után elkötelezett az összefogás ellen.

A Momentum azonban mégis bejelentette egy fiatal egy ciklusos önkormányzati képviselőt Paróczai Anikót állítja fel ellenjelöltnek Budapest 09. számú választókörzetében

Kicsit furcsának tartjuk a Momentum mozgását és nem elvitatva a jogát ahhoz, hogy jelöltet állítsanak egy előválasztásra – hiszen majd a választók döntenek – érdemes átgondolni, hogy szükség van-e ezekben a körzetekben előválasztásra. Főleg a fenti baráti beszélgetésből kiindulva.

Ugyanis amiről senki nem beszél. Az előválasztás pénzbe kerül. Nem is kevés pénz tisztességgel megszervezni egy előválasztást egy választókörzetben. Persze fontos eszköz, de minden pénz ami erre megy, annyival kevesebb marad az éles kampányra.

Ahol vita van persze megkerülhetetlen, na de ha szánt szándékkal állítjuk elő a vitát… nos akár közterületi pénzégetést is tarthatnánk. Ja bocs, az a Kutyapárt.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: