Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Fekete-Győr András lesz a Momentum miniszterelnök-jelöltje. A Momentum mindezt ma egy online-show keretében jelentette be.

Már a napok óta tartó felvzetés is egy új arc ígéretét hordozta magában, azonban a nagy várakozás végén – végignézve a rendezvény kommentárjait is – nagy csalódást okozott.

Fekete-Győr András ugyanis nem igazán számít új arcnak. Mindenki arra várt, hogy valami nagy nevet húz elő a Momentum a kalapból. Mindenki arra számított, hogy meglepő nevet fog bejelenteni a Momentum.

Ehelyett bejelentették a pártelnöküket egy folyamatosan akadozó recsegő közvetítés alkalmával.

Pedig lettek volna alkalmas jelöltek. Akár a párton belül, akár a párt holdudvarában. Többen várták volna, hogy Donáth Annát vagy Cseh Katalint fogják bejelenteni és a Momentum női jelöltekkel vág neki a megmérettetésnek.

De többen várták volna Szél Bernadett vagy Hadházy Ákos nevét, akik frissen csatlakoztak a párthoz, esetlegesen egy civil szereplő bejelentését.

Stratégiai szempontból bárki jobb lett volna ennél, vagy nem így kellett volna felvezetni mindezt. Jakab Péter aki a Jobbik elnökeként lett miniszterelnök-jelölt sokkal ízlésesebben egy sajtótájékoztató keretében jelentette be ambícióját a posztra.

Azzal, hogy a Momentum megpróbálta az újdonság és a várakozás köntösébe csavarni a semmit azza nagy lyukra futás lett a mai bejelentés.

Nagyon sok ellenzéki nem igazán szinpatizál Fekete-Győr Andrással, ugyanis túlságosan eljátszotta a kreditjeit arra, hogy ne a Momentum elnökeként, hanem a pártok közös nevezőjeként gondolhassunk rá.

A Momentum elnöke biztosan nem tud egy konszenzusos induló lenni. Ezzel a jelöléssel ma a Momentum lemondott a miniszterelnök-jelölés jogáról.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: