Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Hogy ennyi okosság egyedül keletkezik-e a kormánypárti fejekben, vagy együtt találják ki ezeket azt nem tudjuk. De sejtéseink vannak.

Arra a hírre reagált Menczer Tamás kissé sértődött írásban közösségi oldalán, hogy kiderült: a megrendelt 600 ezer orosz vakcina helyett az oroszok első körben csak 145 ezer adagot küldenek.

Mint írja: Olvasom a sajtót, és szinte hallom, hogy a baloldalon pukkannak a pezsgők. Nem jön az orosz vakcina, sikertelen a keleti vakcinabeszerzés. Sajnálom, hogy én vagyok az ünneprontó, de ez nem igaz.

A következő hetekre jelentős szállítmányokat várunk, a vakcina folyamatosan érkezik a jövőben, jelenleg is 100 ezer adag van úton. Az orosz fél minimális csúszással teljesíteni fogja az első ütemben vállalt 600 ezer adagos mennyiséget, aztán pedig a további 1,4 millió adagot.

Majd a következő anekdotát mesélte el: A minap egy közeli uniós ország miniszterelnöke hívott, és negyedórán át kérdezgetett az orosz vakcináról. Ami felettébb megtisztelő volt, de meg is lepett, miniszterelnökök azért nem szoktak rám csörögni.

Az államtitkár szerint:

Már most jóformán egész Európa az orosz vakcinát akarja, legfeljebb a politikai támadások miatt nem merik bevallani.

A kínai vakcinával hasonló a helyzet, és a vágyakozók száma csak növekedni fog.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: