Orbán Viktor, 2019.07.01. - Fotó: OV közösségi oldala
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Orbán Viktor a Kossuth rádióban közölte a legfrissebb adatokat.

A miniszterelnök elmondta, hogy 3093 új fertőzöttet regisztráltak, 110-en elhunytak. A kórházban lévők száma folyamatosan emelkedik, jelenleg 4024 fő, lélegeztetőgépen pedig 352-en vannak.

A miniszterelnök a szokásos pénteki rádióinterjújában többek között a járványkezelésről is beszélt, és arról, hogy itt a harmadik hullám.

Alátámasztják az adatok, hogy itt a harmadik hullám – jelentette ki Orbán Viktor. A miniszterelnök az operatív törzs hajnali tájékoztatóján megtudta, hogy 3093 új fertőzött van és 110 ember meghalt, a kórházban lévők száma is folyamatosan emelkedik, jelenleg 4024 beteg szorul ellátásra. Meredeken emelkedik a görbe:

“Egy nagyon veszélyes pillanatban vagyunk” – összegezte Orbán, mivel egyszerre van vakcina, mindenki szabadulna a korlátozásoktól, miközben beesett a harmadik hullám.

Ha az oltások gyorsabbak lesznek, és többen jelentkeznek az oltásokra, akkor életeket nyerünk, ha azonban a másik görbe győz, életeket vesztünk.

A magyar egészségügy kivételesen erős, kiválóan vizsgázott Orbán szerint. Az ápolónők napján megköszönte a munkájukat, de orvosokét is, a magyar egészségügyet kiválónak minősítette, összességében az egy év folyamatos tesztelése, erőpróbája is ezt mutatta. Ha húszezer embernek kellene covidos ellátást biztosítani, azt is teljesíteni tudja a magyar egészségügy – mondta Orbán Viktor a műsorvezető Nagy Katalin kérdésére, hogy itt van a járvány harmadik hulláma, és az egészségügy tudja-e állni a helyzetet.

Tavasszal egymás után járta a kórházakat Orbán, ezért sokszor kellett beöltöznie, és kiderült, hogy nem is olyan egyszerűe az. Nem csak arról van szó, hogy jól képzettnek kell lenni, hanem katonai precizitásra van szükség.

“Mégis arról van szó, hogy mi gondolkodunk, és a magyaroknak gyors az észjárása” – nyilatkozta a járványkezelésről Orbán Viktor. Ezzel arra utalt, hogy idejében felismerték, hogy vakcinaverseny lesz, és éppen ezért már novemberben tárgyalni kezdtek az oroszokkal és a kínaiakkal. Az annyira nem foglalkoztatta a kormányt, hogy mit szólnak a többiek, tudták, hogy sok kritika éri majd őket, de azzal is tisztában voltak, hogy követni fogják a példájukat.

391 821 egyszer már beoltott ember van Magyarországon. Ez hamarosan felfut 441 ezerre és aztán ott hirtelen be fogunk oltani egy hét-nyolc nap-tíz nap alatt több mint 650 ezer embert. Március elején leszünk 1 millió 225 ezernél. Április elején lesz az, hogy 2 millió 825 ezer ver be lett oltva. Húsvétra pedig mindenkit be tudunk oltani, aki már regisztrált – mondta a miniszterelnök.

Mindenki figyeljen arra, hogy a harmadik hullám és felfutás van, emelkednek a számok, ezért mindenkit arra kér, hogy ne indulatból döntsön a vakcina esetében, nehogy elkapja a vírust, miután elutasítja a neki nem megfelelő vakcinát – nyomatékosította a miniszterelnök.

Ma Magyarországon van a legtöbb oltásra alkalmas vakcina. Májusra 3,5 millióval több embert tudunk majd beoltani, mint egy hasonló meretű EU-s országban – mondta.

Forrás: ATV

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: