Jakab Péter, Jobbik elnök - Fotó: Alfahír
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Gyerekként mi is rengeteg párizsit ettünk. Zsemlével. Már csak azért is, mert akkoriban valójában csak néhány felvágottból lehetett választani a boltokban.

A téliszalámi drága volt – most is az –, a parizer meg olcsó. Még akkor is, ha nem tudtuk, mi van benne. Mondjuk ez a kérdés akkoriban nem is nagyon izgatott senkit. Feltehetően sok minden változott, a párizsi beltartalma is nyilván, meg az ára is. Még mindig ez a legolcsóbb felvágott, bár az ára most nagyjából annyi lehet, mint a negyvenes korosztály gyerekkorában a téliszalámié volt.

Jakab posztja a tartalmán kívül is sokat tud mesélni az értő szemnek, már abban a tekintetben, hogyan is nézik a felhasználók a politikusok Facebook-posztjait: ma délelőtt fél tizenegyig Jakab parizerét 14 ezren lájkolták, ami kenterbe veri az Orbán Viktor legutóbbi posztjainál lévő reakciók számát.

A tegnapi parizeres Jakab-képet pedig 24 ezren, ami végképp gigantikus lájk-győzelemnek számít. Főleg, ha figyelembe vesszük, hogy Orbán Viktor böjti reggelijét – a két alma, egy narancsost – 17 ezer ember kedvelte mostanáig.

Nos, az első fotóhoz, amit tegnap a Jobbik elnöke a párizsi-kifli-pirosarany kombóval rakott ki, rengeteg hozzászólás érkezett, köztük vicces GIF-ek is: az egyik szerint „Mindeközben Orbán osztrigát majszol az üzemi étkezdében”.

Aztán ma újra gyerekkori kedvencét ette, most viszont már meg is magyarázta, miért. Pláne, hogy néhány portál az előző fotójáért szerinte „leprolizta”. Holott sokan mások is ezt eszik Magyarországon.

„Ezek szerint azt még nem is látták ezek a kis ínyencek, mit esznek azok, akiknek parizerre sem futja, vagy mondjuk egy átlag magyar kórházban várják a felépülést margarinos kenyérrel, párizsi nélkül. Pedig talán hasznos lenne megismerkedni a jachtos, drogos partik után a magyar valósággal is.

Úgyhogy kedves kaviárzabáló, elkényeztetetett fideszes úrigyerekek, kicsit több szerénységet, ha már a kormányotok a magyarok többségétől épp ezt várja el a húsospultnál” – írja tőle megszokott, éles hangvételű, kormánykritikus posztjában Jakab, jólétet kívánva minden magyarnak.

A mai reggelinél egyébként kifli helyett már kenyérrel csúszott a parizer:

 

Forrás: Blikk / Jakab Péter közösségi oldala

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: