Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A tegnapi nap híre volt, hogy a Momentum ellenfelet állít Zuglóban a győztes MSZP-s képviselővel szemben, aki már több ciklus óta mossa fel a Fidesszel a padlót a budapesti kerületben.

Többen felháborodtak a zuglói facebook csoportokban azon, hogy a Momentum Hadházy Ákost indítja Tóth Csabával szemben az előválasztáson. Nem azért, mert Hadházyval bármi probléma lenne, sokkal inkább az vágta ki a kerület lakóinál a biztosítékot, hogy nem a már győztes kerületekben kellene bírkózniuk egymással a pártoknak.

Vélemények szerint Hadházy országos ismertsége és népszerűsége olyan körzetekben segíthetne az összefogásnak, ami erősen a Fidesz felé billen. Többen úgy fogalmaztak: Az ellenzéki politikusnak nem egy győztes körzetben, hanem mondjuk Felcsúton kellene indulnia a Fidesz ellen.

Tóth Csaba a körzet parlamenti képviselője szerint azért tarthatja könnyebben elérhetővé a Momentum Zuglót, mert ott mindig is ellenzéki vezetés volt.

„ Választhatott volna Felcsútot, vagy bármelyik másik Fideszes körzetet, de ők könnyebb utat akarják” – mondta Tóth. Kifejtette: szerinte olyan ember kiabál rá kígyót-békát, „akinek az ország a Fidesz kétharmados többségét köszönheti”.

Tóth elmondta, arra készülnek, hogy a következő választáson nyernek, mert bízik a zuglói emberekben. „Újra kérem majd a bizalmukat” – tette hozzá.

Szerinte ezt a bizalmat szolgálja jelenleg is, és ezt szolgálta eddig is. Tóth hozzátette, nem akar Hadházyval nyílt vitát kezdeményezni, szerinte nincs értelme:

„Ha olyan ellenfél érkezik, aki nem sanda szándékkal jön, hanem komolyan Zuglóért képes tenni, akkor szívesen vitázom, mással nem.”


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: