Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Mit ad isten ezt a részt már nem lehetett az éterben hallani, ugyanis a visszaszámlámás előtt néhány másodperccel le is vágták az adót.

A tengapi napon megszűnt a Klubrádió föld-felszíni sugárzása. Éjféltől már csak sistergés hallható a legendás 92.9-es frekvencián.

Az olvasóink nyílván ismerik azt a történetet, mely alapján a Médiatanács csaknem egy évtizede mindent megtesz annak érdekében hogy az ellenzéki rádió elhallgasson.

Korábban olyan is előállt, hogy a rádió csupán 60 napos sugárzási engedélyeket kapott ami ellehetetlenítette a reklámpiaci jelenlétét. Ekkor a hallgatók adták össze a pénzt (és a mai napig is így van) a rádió működésére.

Volt olyan pályázata a rádiónak, ahol azt kérték számon rajtuk, hogy nem írták alá az üres hátoldalait a pályázati lapoknak.

Most arra hivatkozva nem kaptak hosszabítást, mert működésük alatt kétszer késve vittek be egy táblázatot a Médiahatóságnak – amiért korábban súlyos – 30 ezer forintra büntették a rádiót.

A bíróság szerint azzal, hogy annó befizette ezt a rádió elismerte, hogy törvényt sértett ezért nem hosszabítható meg a frekvencianegedélye.

A frekvenciára új pályázat van, amelyen mostmár csak egy pályázónak van érvényes pályázata a Klubrádiónak, azonban a jogi herce-hurca miatt legalább fél évig biztosan nem lehet eredményt hírdetni.

Vagyis a Klubrádió elnémul. Legalábbis az analóg frekvencián, ugyanis a rádió készítői nem adják fel és interneten folytatják tovább a rádió sugárzását.

A HírHugó tegnap elkészítette azt a felvételt ahogyan a rádiót lekapcsolják:

Ami nem hangzik el a felvételen – a lekpaocslás miatt- hogy a visszaszámlálás után a rádió egy korábbi Orbán Viktor beszédet játszott le:

“Mi soha sem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk”

Ezután az Európai Unió himnusza hangzott el a rádión ami már csak a weben elérhető. Kérjük halgassák minél többen az igazi szabad Magyarország hangját:

http://www.klubrádió.hu


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: