Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Előrébb sorolják azokat a tanárokat az oltási tervben, akik a tantermi oktatásban vesznek részt. Szlovákiában.

Az MSZP többször felhívta a kormány figyelmét arra, hogy a fertőződésnek leginkább kitett területeken dolgozók minél hamarabb kapják meg az oltást, ráadásul már Magyarországon is terjed a brit vírusmutáns, ami miatt újra nő a fertőzésszám.

Ha az Orbán-kormány nem spórolta volna meg a tömeges tesztelést, akkor lenne elegendő adata arról, hogy melyek azok a szakmák, ahol a legtöbben megfertőződtek, ez esetben nem egy szakmaiatlan oltási listával rukkoltak volna elő, hanem egy pontos, részletes oltási tervvel. Ahhoz ugyanis nem kell szakembernek lenni, hogy 4,3 millió magyart besoroljon valaki egy lista végére.

Az általános iskolákban jelenleg is tantermi oktatás zajlik, ahol a KSH számai alapján pedig több mint 75 ezer pedagógus tanít. Ők minden nap találkoznak a diákokkal, mégsem lehet tudni, hogy mikor kerülnek sorra.

És ez a probléma nemcsak a pedagógusokat érinti, hanem a szülőket, családokat is. De a bölcsődei gondozókat és az óvódapedagógusokat is a sor végére állította a kormány, pedig ők is fokozottan ki vannak téve a megfertőződés veszélyének.

 Ennek tükrében kérdezzük, hogy miért nem foglalkoznak az MSZP javaslatával és miért nem veszik előre az oltási sorrendben a pedagógusokat, bölcsődei gondozókat és az iskolai nem pedagógus munkavállalókat? A számok emelkedése nem indokolja ezt a fajta körültekintést?

Kormányzati részről a tisztességes kommunikáció hiánya és a mellébeszélés nagyban hátráltatja a járványkezelést, ezért az MSZP továbbra is azt követeli a kormánytól, hogy hozzák nyilvánosságra a részletes oltási tervet, továbbá követeljük a pontos, hiteles és teljeskörű tájékoztatást!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: