Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A héten folytatódik a lakossági védőoltási kampány, melynek keretében 2040 praxisnak lesz lehetősége az 59 év alatti krónikus betegségben szenvedő páciensek védőoltására az AstraZeneca-vakcinával további 2964 háziorvosi praxisban a Pfizer-vakcinával folytatódik a legveszélyeztetettebb korosztály oltása.

Az elmúlt héten nem állt rendelkezésre annyi vakcina, hogy minden praxis tapasztalatot szerezhetett volna, ezen a héten minden már mindegyik rendelőbe jut oltóanyag – mondta el Békássy.

Budapesten további 560 praxisnak lesz lehetősége 5-5 embert védőoltási pontra irányítani, náluk a Szputnyik vakcina beadására lesz lehetőség.

Kérte az oltakozókat, hogy időre érkezzenek az oltópontokra, a tumultus elkerülése érdekében. Fontosnak tartotta megjegyezni, hogy nagyon sok háziorvos kollégájától azt a visszajelzést kapják, hogy rengeteg beteg érdeklődik náluk arról, hogy mikor kaphatják meg a vakcinát. Arra kér mindenkit, hogy várják meg a házi orvos jelentkezését, akik minden héten megkapják a frissített listát azokról, akik következnek.

A járványgörbe az utóbbi napokban nem a legkedvezőbben alakul. A házi orvosok az “őrszemek” a járvány kezdete óta, az elmúlt napokban intenzíven nő az új koronavyrus- megbetegedések száma. Ezért arra kért mindenkit, hogy a járványügyi szabályokat mindenki tartsa be továbbra is.

Zárásként megfogalmazta, hogy legyenek türelemmel a háziorvosok irányába, mert óriási a nyomás rajtuk. A vakcinálás szervezésén kívül ezer feladat hátul a praxisokra.

Forrás: Blikk


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: