2018. február 20. Karácsony Gergely interjú. Zugló polgármestere. Fotó: Tóth Gergő
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tegyük mindjárt mellé teljesen jogosan, mert ez a húzás most már minden határon túlmegy.

A főpolgármestert az akasztotta ki, hogy a kormányzat szerinte átcsoportosítja a fővárosi fejlesztésre érkező uniós források négyötödét.

Karácsony Gergely a Facebook-oldalán egy 444-es cikkből idézett, és úgy fogalmazott, hogy “legyen ez afféle mementó, egy mindenféle együttműködésre képtelen, a magánérdekeket a közérdek elé

a kicsinyes politikai szempontokat az ország érdekei elé helyező, a neki nem tetsző választói akaratot felülírni akaró, jövőtlen, mert a jövőt szolgálni képtelen kormányról.”

Ne tévedjünk, most éppen arról van szó, hogy a fővárosnak járó EU-s támogatások 80 százalékát a kormány akarja elosztani, főleg az atlétikai stadion környékére.

Ebben a tervezetben többek között ez a mondat is szerepel: „a budapesti ERFA forrás 80 százaléka kiemelt projektek formájában” valósuljon meg.

Ebből még talán nem egyértelmű, hogy ezeknek a kiemelt projekteknek kik lehetnek a gazdái, de tovább olvasva a szöveget, a maradék 20 százalék esetében ez olvasható: „budapesti EFRA forrás 20%-a a budapesti önkormányzatokkal egyeztetett tartalommal, pályázatos konstrukcióban történő felhasználása”.

Vagyis csak a 20 százalékos résznél lehet szó arról, hogy a fővárosi önkormányzatokat egyáltalán bevonják a tervezgetésbe.

A 444 által megkérdezett szakértők szerint ez a keret nagyjából 5 milliárd forintos tételt jelent, a következő hét évre, összesen. 

444.hu/atv/BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: