Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az ellenzéki aktivista Gulyás Márton Partizán című műsorában jelentette be mindezt, ráadásul nevetgélve, vigyorogva.

Pedig semmi vicces nincs abban, hogy Budapest egyik esélyes választókerületében a regnáló – elvileg ellenzéki – alpolgármester fejében meg sem fordul, hogy megméretesse magát az előválasztáson. Inkább elindul szembe a demokratikus ellenzékkel. Orbánék meg egy kávét kérnek.

Döme Zsuzsanna a Magyar Kétfarkú Kutyapárt társelnöke, Baranyi Krisztina ferencvárosi alpolgármestere volt Gulyás Márton vendége, akinek ez a szereplése volt az, amit bár ne tett volna meg.

Az interú apropója az volt, hogy a helyi városvezetés felmetette az egyik önkormányzati színház vezetőjét amiatt, mert állást vállalt a Szarka “százezredes úr” által fémjelzett SZFE-n.

Noha a döntés teljesen helyes, azonban ahelyett, hogy elvi okokat sorolt volna fel Döme, helyette mindenféle munkajogi problémákat vetett fel indokaként az elbocsátásnak – mert a szerződés szerint a munkáltató engedélye nélkül az intézményvezető nem vállalhatna máshol munkát.

Hiába próbálta Gulyás kimondatni az alpolgármesterrel, hogy mint ellenzéki önkormányzatnak elvi kifogása lehetne az SZFE kivéreztetéséhez aszisztálókkal Döme kötötte az ebet a karóhoz és közölte csupán munkajogi okai vannak a kirugásnak.

Pedig bele is állhatott volna akár – na mindegy.

A beszélgetés második felében a 2022-es parlamenti választásokról volt szó. Budapest 6-os választókörzete hosszú évek óta győzelemre esélyes választókerület azonban 2014 óta az ellenzéki egység hiányában nem sikerült megnyerine az ellenzéknek ezt a választókerületet.

2014-ben alig 100 szavazat volt a különbség ebben a körzetben.

Most azonban a Fidesz erős embere Kocsis Máté bejelentette, hogy nem indul parlamenti képviselőnek egyéniben, az ellenzéki összefogás pedig megszületett.

Papír forma szerint így minden jel szerint hosszú évek után az ellenzék megszerezhetné ezt a körzetet.

Döme Zsusza azonban bejelentette az adásban, hogy nagy valószínűséggel nem vesz részt az előválasztáson, hanem ráindul az egyesült ellenzék jelöltjére. Mindezt viháncolva, vigyorogva tette meg:

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: